Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Buč Kesidi - Poznate predgrupe i satnica koncerata

Video: Buč Kesidi - Poznate predgrupe i satnica koncerataGrupa Buč Kesidi dolazi na rekordnih pet nastupa u dvorište zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti od 24. do 29. rujna, a svaku večer prije njih nastupit će i različite predgrupe.

Synth-pop duo pocket palma nastupit će prije dvojca Buč Kesidi u petak 24. rujna. Dan kasnije, u subotu 25. rujna, svoje synth zvukove i sanjive melodije donosi Fantom. U nedjelju, 26. rujna, na pozornicu se penje možda i najbrže rastući domaći pop rock bend BluVinil dok u utorak 28. rujna dolazi mladi izvođač Luka Rajić.

Poznata je satnica koncerata koja je ista za svaki dan. Ulaz dvorišta ALU otvara se u 19:30, a u 20:30 na pozornicu se penju predgrupe, dok je nastup dvojca Buč Kesidi svaku večer na rasporedu od 21:30.

Bez sumnje najznačajnije regionalno novo ime na sceni u zadnje dvije godine, pančevski indie dvojac Buč Kesidi, proizveo je ogroman hype u cijeloj regiji fantastičnim albumom “Euforija”, koji je uvršten na ljestvice najboljih godišnjih albuma, objavljenim i na ekspresno rasprodanom vinilu. Kritika hvali glazbu i tekstove nazivajući pjesme himnama generacije, a milijunski pregledi na YouTubeu i rasprodani koncerti govore da Zoran Zarubica (bubnjevi, vokal) i Luka Racić (gitara, vokal), ljevoruki disko pop-rock electro boy bend duo kako sebe nazivaju, opravdavaju poziciju regionalnih zvijezda.

Buč Kesidi je nedavno objavio “Nebitna (...ne mogu da)”, a spot je isječak iz koncertnog filma ”Euforija uživo” u kojem uvode u svoj glazbeni svijet.Buč Kesidi u dvorištu ALU u Ilici 85 će održati pet koncerata, od kojih su čak tri već rasprodana. Po prvi puta od 80-tih i kultne serije koncerata grupe Azra u Kulušiću jedan bend će nastupati više od tri dana zaredom u Zagrebu. Prve dvije svirke rasprodale su se za manje od 10 sati, a njima se uskoro pridružila i treća, stoga su dodana još dva datuma u istom prostoru – 28. i 29. rujna.

Oba dodana koncerta su u limitiranom kapacitetu od po 400 ulaznica. U prodaji su po cijeni od 80 kn na svim fizičkim prodajnim mjestima Eventim sustava kao i online na www.eventim.hr. Ostane li ih, na dan koncerta će cijena iznositi 100 kn.


Objavljeno 22.09.2021.

Vremeplov

Mnogo toga je već napisano za sve ove godine i vrlo je teško biti originalan. Današnje uši slušaju drugačije od ušiju 70-ih i 80-ih godina upravo zbog te količine muzike koja je napravljena.
Petar Janjatović, intervju za RiRock.com