Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Chuck Prophet dolazi u Močvaru

Video: Chuck Prophet dolazi u MočvaruChuck Prophet u pratnji benda The Mission Express nastupaju 16.05.2015. u zagrebačkom klubu Močvara...

Chuck Prophet je kantautor koji vješto spaja bazičnu americanu sa zvukovima indie, folk, pop, pa čak i soul glazbe. Karijeru je započeo u grupi ”Green on Red” kojima se pridružio 1985. godine omogućivši im da snime svoje najznačajnije albume koji će kasnije naći svoje mjesto u glazbenoj enciklopediji pod rubrikom ”pioniri americane”. Naravno da će takav epitet poslužiti kao temelj za radove niza glazbenika koji će kao svog uzora i učitelja isticati baš njega - Chucka Propheta.

1990. godine Chuck odlučuje samozatajno krenuti u solo karijeru te izdaje svoj prvi solo album ”Brother Aldo” gdje utire put u specifično obojani folk zvuk kojeg će razrađivati i dovesti do savršenstva na albumima koji slijede. Neki od njih poput ”Homemade Blood” ili ”Age of Miracles” predstavljaju mala remek djela i nezaobilazni edukacijski materijal.Chuck je surađivao s nizom glazbenika poput Cake, Kim Carnes ili Solomon Burke, njegove kompozicije obrađivali su Kelly Willis i Boz Scaggs, a gitarističke dijelove posuđivali Warren Zevon, Lucinda Williams i Jewel. Sa svojim matičnim bandom ”The Mission Express” i suprugom Stephanie Finch na klavijaturama proputovao je cijelu Europu i Sjevernu Ameriku te nastupao na čuvenima ”The Late Show With David Letterman” i ”The Carson Daly Show”.
Poslednji, trinaesti studijski album Night Surfer Chuck Prophet izdaje krajem rujna 2014.za diskografsku kuću Yep records.

Koncert Chuck Prophet and The Mission Express bit će održan 16. Svibnja u klubu Močvara,a informacije o cijeni ulaznica sljede uskoro.

Objavljeno 15.04.2015.

Vremeplov

Pišem pjesme o stvarnim stvarima. Tema diktira raspoloženje i sve kreće od toga.
John Mayall