Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: CHUI novi singl ’Okrenuli smo leđa suncu’

Video: CHUI novi singl ’Okrenuli smo leđa suncu’ Chui, uzbudljiv instrumentalni sastav predvođen darovitim klavijaturistom i kompozitorom Tonijem Starešinićem već je sa prvim albumom stekao klutni status, dok su sa drugim albumom, ’’The Second Arrivalom’’ postali prava mala senzacija na domaćoj instrumentalnoj i jazz sceni i sada nam donose novi, treći album otkačenog naslova „Third Sun From The Stone“.

Mnogo toga uzbudljivog desilo se Chuievcima od kad su javnosti predstavili svoj zadnji album. Nastupili su na najvećim domaćim jazz festivalima, rame uz rame s najvećim svjetskim velikanima jazz glazbe, pa su tako na desetom Zagreb Vip Jazz festivalu zasvirali kao predgrupa Medeski Scofield Martin & Woodu, po mnogima najboljem jazz sastavu u zadnjih 15 godina, dok su ovog ljeta na Liburnija Jazz festivalu nastupili kao predgrupa kubanskom all star jazz sastavu Volcan predvođenim jednim od najvećih jazz pianista današnjice Gonzalom Rubalcabom.

Svakako treba spomenuti i Chuiev kontroverzni nastup na otvaranju tvrđave Sv. Mihovil kada su neočekivanom izvedbom himne Republike Hrvatske, s jedne strane uzburkali konzervativne domaće političke opcije dok je s druge strane himna u njihovom aranžmanu prvi put u njezinoj povijesti proglašena glazbenim vrhuncem na takvoj glazbenoj manifestaciji, a nemojmo zaboraviti da su nakon Chuia nastupili i Josipa Lisac i Maksim Mrvica.

Nedavno je Chui imao i čast braniti hrvatske glazbene snage na Litavskom Kaunas Bienalu, najcjenjenijem bienalu među baltičkim državama.Sa svim tim iskustvom iza sebe Chui nam donose novi album čiji nam naslov i omot otkrivaju da su se za inspiraicju jednako poslužili znanstvenom fantastikom koliko i uzbudljivom rock glazbom legendarnog Jimi Hendrixa.

Posebna poslastica albuma je obrada glavne teme iz filmskog hita Terminator.

S novog albuma „Third Sun From The Stone“ Chuievci nam donose i novi singl „Okrenuli Smo Leđa Suncu“ koji su snimili u suradnji sa najžeščim i najbržim jezikom domaćeg hip hopa Fil Tilenom.

Objavljeno 16.10.2015.

Vremeplov

Otišao sam na brod kako bi zaradio lovu za ”fleš”, a kad sam se nakon pet godina vratio s ”flešom”, nisam više imao koga slikati – scena je nestala.
Damir Krizmanić Kriza, riječki fotograf