Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Cohen u pulskoj Areni

Video: Cohen u pulskoj AreniNakon odličnog koncerta održanog u Areni Zagreb 2010. godine veliki kanadski kantautor Leonard Cohen vraća se u Hrvatsku kako bi u pulskoj Areni priredio poslasticu za sve svoje vjerne obožavatelje.

Leonard Cohen, kanadski kantautor i književnik, u svojoj sedamnaestoj godini (1951) je započeo s pisanjem pjesama, dok je svoju prvu knjigu pjesama ’Let Us Compare Mythologies’ (’Usporedimo mitologije’) objavio u Montrealu 1956. godine, nakon što je diplomirao na montrealskom sveučilištu McGill.

S vremenom napušta Montreal i vrijeme provodi u New Yorku, na grčkom otoku Hidri, Oslu, Kubi, Londonu. Istovremno njegovo stvaralaštvo postaje poznato širom svijeta.

Koliko je imao pristaša u Hrvatskoj svjedoči podatak da je Arsen Dedić 1985. Godine objavio album ’Kantautor’ na kojem je uvrstio i Cohenovu pjesmu ”Seems So Long Ago, Nancy”, pod naslovom ”To sve je davno sad”.

Ibrica Jusić snimio je 1999. godine album ’Hazarder: A tribute to Leonard Cohen’ s dvanaest Cohenovih pjesama u prepjevu šansonjera Srđana Depola, dok je Branimir Štulić na samostalnom albumu ’Sevdah za Paulu Horvat’ obradio, u svojem prepjevu, Cohenov hit ’The Partisan’.

Cohena su također obradili i Ivo Amulić (’Dance Me to the End of Love’ pod naslovom ’Sanjaj na nogama’ na albumu ’Sto na sat’ 1995.godine), Klapa Libar (’Hallelujah’) te Ivo Gamulin Gianni (’Aleluja’, na albumu ’Božićna priča’ iz 2010.godine).

Leonard Cohen - Hallelujah (Zagreb)


Cohen je svoju svjetsku turneju 2010. godine, odnosno treću godinu svoje povratničke turneje, otvorio koncertom u Areni Zagreb 25. srpnja 2010. Koji je pobudio veliki interes javnosti i medija, te uvršten u jedan od najznačajnijijh događaja te godine. Sam okncert bio je povod i za niz izdanja vezanih uz Cohena: tiskane su čak dvije njegove biografije na hrvatskom jeziku, časopis Quorum donio je 80-ak Cohenovih pjesama u prepjevu Damira Šodana, a izdavačka kuća Vuković i Runjić objavila je prvo hrvatsko izdanje Cohenove ugledne zbirke poetske proze Knjiga milosrđa.

Cohen je 2010. U Areni Stožice u Ljubljani uoči koncerta primio Nagradu Porin za album ’Live in London’ (2009.) u kategoriji najboljeg inozemnog video programa.

Koncertni album ’Songs From the Road’ (2010.) bio je iduće, 2011. godine nominiran za Porina u istoj kategoriji.

Svi ovi podaci govore dovoljno u prilog očitoj činjenici da Leonard Cohen ima veliki broj poklonika u našoj zemlji. To a i odlična atmosfera na zagrebačkom koncertu bili su dovoljni da se Cohen odluči vratiti u naše kraje no ovaj put u još spektakularniji ambijent, pulsku Arenu.

Dugo iščekivani koncert održati će se 02.08.2013.

Leonard Cohen - In My Secret LifeObjavljeno 27.07.2013.

Vremeplov

Ja živim na selu sedam godina i mogu ti reći da sam se jako odmorio. To selo i život u njemu pruža mi dobar balans i kontru onom drugom životu, životu s Gustafima.
Edi Maružin (Gustafi)