Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Dag för Dag žive i stvaraju dan po dan

Video: Dag för Dag žive i stvaraju dan po danDanas u doba hiperprodukcije, u doba kada često do šire javnosti dolaze samo oni najuporniji a još češće oni koji iza sebe imaju svu silu ljudi koji se bave njihovom prodajom, mnogi kvalitetni i zanimljivi bendovi ne dolaze do izražaja. Ovo je kratka priča upravo o jednom takvom bendu, odnosno dvojcu.

Osim što su duo oni su i blizanci. Stvaraju pod imenom Dag för Dag što na švedskom znači dan po dan, a to je ujedno i filozofija njihove glazbe i života.

Sarah Parthemore Snavely i Jacob Donald Snavely od samog su djetinjstva navikli na česte selidbe i putovanja koja su ih iz daleke Kalifornije dovela do Švedske i Stockhloma, grada po njihovoj mjeri.

Kako sami priznaju oduvijek su imali posebnu komunikaciju i dobro se razumijevali što im danas pomaže pri stvaranju pjesama, te se brzo uspijevaju dogovoriti oko toga jeli im nešto dobro ili ne. Otvoren i iskren odnos pomaže im da si kažu sve što misle, pa je i nihova glazba takva iskrena, otvorena i jednostavna, rezultat njihovih iskustava i promišljanja.

Prošle su godine Dag för Dag objavili EP sa 6 numera pod nazivom ”Shadows on Saddle Creek”, a trenutno iščekujemo njihov album naziva ”Boo”. Producenti albuma su Richard Swift i Johannes Berglund.

Pogledajte i poslušajte kako Dag för Dag zvuče:

Dag för Dag - WordsDag för Dag - Hands and Knees
Anamarija Simčić Paulić

Objavljeno 22.02.2010.

Vremeplov

Od nastupa na matricu bježimo ko vrag od tamjana, ne samo zbog sterilnosti takve izvedbe, nego zato jer se svaki naš put kombijem s dečkima pretvori u višesatni koncert mješovitog zbora koji višeglasno reve, a ponekad i pjeva sve od Miše pa do Arcade Firea.
Ivona Maračić (E.N.I.)