Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Dave Grohl snimio film s glazbenim zvijezdama!

Video: Dave Grohl snimio film s glazbenim zvijezdama!Američki rock glazbenik, frontmen Foo Fightersa Dave Grohl režira dokumentarni film ”What Drives Us”, u kojem gostuju brojne glazbene zvijezde, a posvećen je danima koje su proveli na cesti u kombiju za vrijeme dugih turneja, piše Deadline.

Grohl je s glazbenim zvijezdama istražio njihove početke, a posebno od koje je važnosti bio kombi u stvaranju rock legendi i nezaboravnih priča.

Na popisu zvijezda s kojima je razgovarao nalaze se St. Vincent, Jennifer Finch iz L7, Tony Kanal iz No Doubta, Flea iz RHCP, Lars Ulrich iz Metallice, Brian Johnson iz AC/DC-ja, Dave Lombardo iz Slayera, Steven Tyler iz Aerosmitha, The Edge iz U2-a, Ringo Starr iz The Beatlesa, Slash i Duff McKagan iz Guns n’ Roses i drugi.”Ovo je moje ljubavno pismo posvećeno svim glazbenicima koje je njihova strast dovela do toga da ostave sve iza sebe, uskoče u kombi i ostvare svoje snove”, objasnio je Grohl.

Produkcija film opisuje kao ’hommage’ trenutku u životu svakog glazbenika kada se provjerava njihova predanost i želja da sviraju za druge postaje gotovo iracionalan čin slijepe vjere.

”Iako svi imaju priče - nečuvene, nevjerojatne, sulude, kao i dirljive - sve ih dijeli zajednička veza. U nekom trenutku, prije nego što je itko znao njihovo ime, imali su nezaustavljivu potrebu podijeliti svoju glazbu sa svijetom”, stoji u opisu dokumentarca koji na Amazon Prime Video stiže 30. travnja.

Objavljeno 23.04.2021.

Vremeplov

Možda vam je poznato da neki antropolozi smatraju glazbu prvim od svih umjetničkih načina izražavanja ljudske rase, koji je uobličen još u vremenima davno prije naprednih civilizacija Maya, Egipta, Sumera... još tamo u pećinama, dok su ljudska bića mumljala i žvakala meso životinja i pripadnika suparničkih plemena.
Luda Furlan Zaborac (The Bambi Molesters)