Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Deep Purple Tribute Album

Video: Deep Purple Tribute AlbumU čast grupe Deep Purple snimljen je album pod nazivom ‘Re-Machined-a Tribute to Deep Purple ’s Machine Head’ u izdanju produkcijske kuće Eagle Rock Entertainment. Ovaj album će biti glavna atrakcija u predstojećem broju magazina Classic Rock u okviru Deep Purple fanpack-a.

Na ovom se albumu mogu čuti hitovi s albuma ‘Machine Head’ iz 1972 godine u izvođenju poznatih glazbenika kao što su: Metallica, Iron Maiden, Chickenfoot, Black Label Society, Kings of Chaos, The Flaming Lips, Steve Vai, Jimmy Barnes & Joe Bonamassa, Glenn Hughes & Chad Smith.

Također uz CD će se naći i oficijalan magazin na 124 stranica s pričom benda kako su snimali jedan od njhovih najboljih i najomiljenijih albuma.

Magazain također sadrži i ekskluzivne neobjavljene slike iz njhovih arhiva kao i posljednji intervju Classic Rock magazina s legendarnim klavijaturistom Jon Lord-om koji je preminuo prošlog mjeseca.
U magazinu će se naći i intervjui grupa Metallica, Iron Maiden, Chickenfoot, blues pjevača Joe Bonamassa-e i legendarnog gitariste Steve Vai-a.

Popis pjesama:
1. Smoke On The Water - Carlos Santana / Jacoby Shaddix
2. Highway Star - Chickenfoot
3. Maybe I’m A Leo - Glenn Hughes / Chad Smith
4. Pictures of Home - Black Label Society
5. Never Before - Kings of Chaos
6. Smoke On The Water - The Flaming Lips
7. Lazy - Jimmy Barnes with Joe Bonamassa
8. Space Truckin ’- Iron Maiden
9. When A Blind Man Cries - Metallica
Kao i bonus pjesma ovog specijalnog izdanja:
10. Highway Star - Steve Vai, Glenn Hughes, Chad Smith, Lauchlan Doley

Da podsjetimo, posljednji album grupe Deep Purple ‘Rapture Of The Deep’ izašao je 2005. godine.

Frontmen grupe Deep Purple, Ian Gillan naveo je ’beskorisnu’ radnu rutinu benda kao glavni razlog neizlaska novog albuma. Pjevač je okrivio radne navike sastava i za usporavanje rada na njegovom solo projektu. Međutim, Gillan je uvjeren da će do izlaska novog izdanja svakako doći, što se kosi s izjavom basiste Roger Glovera da su singl izdanja danas daleko bolji način izdavanja glazbe.

”Ne razumijem se mnogo u današnji način poslovanja, ondnosno u cijelu ’industriju’ kako je zovu. Ali teško je reći što učiniti s gotovim projektom, pogotovo ako si dio generacije koja je odrasla na pločama”, dodao je pjevač.

Detalje vezane za novi album ne treba očekivati u skorije vrijeme, iako je novi Deep Purple album prvi na listi Gillanovih prioriteta. ”Beskorisni smo. Tipično za Purple” rekao je Gillan.


Objavljeno 30.08.2012.

Vremeplov

Umjetnik može utjecati na živote drugih. Može se potruditi i sam istražiti neke stvari i podijeliti ono što je saznao s drugima. Može jednostavno biti primjer drugima, a smatram da je to i najbolji način…
Moby