Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Dubioza ima najbolji spot

Video: Dubioza ima najbolji spotU Splitu se prošle subote, 31.5., održao prvi hrvatski festival glazbenih spotova, Spot Festival, gdje je glavnu nagradu odnio redatelj Toni Huml, u suradnji s ilustratorom Filipom Andronikom, za video spot ”Kažu”, Dubioze kolektiva.

Među 30 finalista najboljih spotova iz regije, ostvarenih u razdoblju od 01.01.2013. do danas, a koje je odabrao stručni žiri, spot ”Kažu” ipak je dobio najbolje ocjene: ”kroz montažne je postupke, režiju i pristup vizualu stvorio ritmički, idejno i komplementarno djelo koje komplementira glazbu te nedvojbeno daje i svoj autorski pečat gradeći izvrstan vizualni kontekst pjesme”.Ovo je samo posljednje u nizu priznanja i velikih postignuća nakon izlaska albuma.

Sada već svima poznat bosansko-hercegovački bend Dubioza Kolektiv, prije nešto više od godinu dana, objavio je svoj 6. studijski album pod simboličnim nazivom ’Apsurdistan’.

Imaginarna država upakirana u zanimljiv glazbeni materijal, u posljednjih godinu dana, bez sumnje je doživjela turbulentno putovanje. Ali ono pozitivno.

Nenajavljenom svirkom u Bogovićevoj ulici, 18.4.2013., Dubioza kolektiv najavila je izlazak albuma ”Apsurdistan” i tako, odmah u startu, osvojila stotine slučajnih, ali vidno znatiželjnih prolaznika. Već tada se probudio iznimno veliki interes od strane medija, a broj poklonika njihove prepoznatljive reggae, ska, dub i rock mješavine, od tad ne prestaje rasti.

Album, za kojeg je od trenutka izlaska ponuđen besplatan download na stranici dubioza.org, do danas je privukao preko 200.000 novih fanova na službenoj FB stranici, preko 10 milijuna pogleda svih 10 pjesama na stranicama Youtubea, ali im osigurao i nebrojeno mnogo svirki diljem regije i Europe.

Objavljeno 04.06.2014.

Vremeplov

Nisam imao tako uzbudljiv život. Ima puno stvari za koje bih volio da sam ih učinio, umjesto što sam samo sjedio i žalio se kako mi je dosadno u životu. Zato uglavnom volim izmišljati. Radije pričam priče o drugima... Više bih volio da me mrze zbog onoga što jesam, nego da me vole zbog onoga što nisam.
Kurt Cobain