Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Dubioza kolektiv u novom spotu predstavlja prvog domaćeg robota pjevača!

Video: Dubioza kolektiv u novom spotu predstavlja prvog domaćeg robota pjevača!“Take My Job Away”, novi spot Dubioza kolektiva danas je premijerno prikazan na njihovom YouTube kanalu. U spotu i pjesmi se u ulozi gostujućeg vokala pojavljuje robot Robby Megabyte - humanoidni estradni asistent, prvo napredno domaće rješenje iz područja estradne robotike. Spot je režirao Salem Kapić-Kantardžić u produkciji agencije Fabrika.

Pjesma na kojoj je gost Robby Megabyte govori o problemima nedostatka radne snage u našim krajevima izazvane nekontroliranim migracijama prema zapadu, mogućim izlazima iz krize pomoću robotike, automatizacije i umjetne inteligencije, ali i opasnostima i zamkama takvih tehnoloških rješenja.

Iz Dubioze poručuju: “Zbog kroničnog nedostatka estradnih umjetnika izazvanog masovnim odljevom mozgova na bauštele u zemljama zapadne Europe, bili smo prinuđeni da prilikom traženja novih muzičara u Dubiozi kolektiv posegnemo za novim tehnologijama.Spojem naprednih rješenja iz oblasti robotike i vještačke, umjetničke inteligencije kreirali smo robota pomoću kojeg ćemo pokušati nadomjestiti nedostajuću estradnu radnu snagu. Posljednjih nekoliko mjeseci intenzivno radimo na novim pjesmama s Robby Megabyteom, humanoidnim robotskim asistentom koji je razvijen u Francuskoj, a sastavljen u BiH uz pomoć dva posljednja studenta elektrotehnike koji nisu emigrirali.

Robby posjeduje sve potrebne EU certifikate, te je prošao rigorozne sigurnosne provjere Državne agencije za napredne tehnologije pri Ministarstvu za civilne poslove Vijeća ministara BiH. Za sada smo jako zadovoljni rezultatima i planiramo da ga u budućnosti angažiramo kao punopravnog člana benda. Cilj nam je da vremenom sve članove benda zamijenimo robotima, a da Bosnu i Hercegovinu pozicioniramo kao svjetskog lidera u području estradne robotike.“

Ova pjesma najavljuje deveti studijski album Dubioza kolektiva koji nosi naslov #fakenews

Pjesme na albumu na engleskom, španjolskom i francuskom jeziku su zbog skromnog poznavanja stranih jezika uglavnom napisane uz pomoć Google Translate prevoditelja.

Na albumu osim Robby Megabytea, sudjeluje impresivan popis gostujućih ne-robotskih umjetnika poput Manu Chaoa, Earl Sixteena iz kultnog britanskog benda Dreadzone, Tome Fetermana iz francuskog Soviet Suprema, te meksički bend Los de Abajo.

Album je od danas dostupan na svim digitalnim platformama te kao CD izdanje, a izdavač je Menart. Album kao što je bio slučaj i sa prethodnim albumima Dubioza kolektiv možete besplatno skinuti na web stranici www.dubioza.org

Grupa je već potvrdila nastup na umaškom Sea Star Festivalu koji 22. i 23. svibnja u lagunu Stella Maris, osim njih, dovodi i vodeću techno zvijezdu današnjice Amelie Lens, svjetsku senzaciju Meduzu, apsolutni vrh regionalne hip hop i elektronske scene u kojem su Umek, Vojko V, Tijana T, Insolate, Kuku$ i z++, kao i superjaku techno reprezentacija s Farragom, Andreom Ljekajem, Damirom Hoffmanojm, DJ Gumjom, Bronskim i Marcelom.

Četvrto izdanje Sea Star prodajno je krenulo s novim rekordom u kojem se prvih 5000 ulaznica rasprodalo za manje od 7 sati.


Objavljeno 31.01.2020.

Vremeplov

Nekad se govorilo da u našoj kinematografiji imamo slabe scenariste i osrednje redatelje, ali tvrdim da je to velika zabluda - imamo sve veći broj slabih glumaca, koji su raspršeni, koji moraju sinhronizirati banane u reklamama ili pak skaču iz sapunice u sapunicu.
Aldo Paquola, riječki filmski kritičar i publicist