Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: ”Ezoterija” nagrađena Oktavijanom!

Video: ”Ezoterija” nagrađena Oktavijanom!Epski spot Hladnog Piva za pjesmu ”Ezoterija”, kojeg je režirao Filip Filković Philatz dobitnik je prestižne nagrade Oktavijan u kategoriji najboljeg glazbenog spota na 21. Danima hrvatskog filma.

Poznato je kako je”Oktavijan” filmska nagrada koja se na Danima hrvatskog filma dodjeljuje u
niz kategorija, a naziv je dobila po Oktavijanu Miletiću, prvom hrvatskom filmskom autoru i utemeljitelju hrvatske kinematografije koji se sustavno bavio filmom.

Spot za pjesmu ”Ezoterija”, koja je bila prvi, najavni singl i svojevrstan uvod u novi, dugoočekivani album Hladnog Piva ”Svijet Glamura”, pozitivna je znanstvenofantastična drama smještena u grad na samom rubu katastrofe.

Nagrada ”Oktavijan” dobro dođe i kao podsjetnik da Hladno Pivo sa pjesmom ”Ezoterija” ove godine ima nominacije za Porin u 3 kategorije:

Pjesma Ezoterija je nominirana u kategoriji Hit Godine, a album ”Svijet Glamura” ima dvije nominacije; za najbolji rock album godine te najbolje likovno oblikovanje.

Hladno pivo - ’’Ezoterija’’


”Kroz spot se provlače motivi cenzure, opsesije, ovisnosti, nadgledanja, anarhije, inteligencije i kaosa, a spot kombinirajući sve nabrojeno dekodira stvarnost na način da ne pokazuje koliko je konzumerizam i opsesija glavni društveni problem, već ovisnost” - objašnjava Filković.

U trenutku kada je postao ponosni dobitnik ”Oktavijana”, redatelj Filković sasvim je slučajno i neplanirano istovremeno napravio te objavio kratki video s tzv. izbačenim scenama i zanimljivim reklamama koje se pojavljuju na ekranima tokom cijelog spota ”Ezoterija”, a koje su fanovi svakodnevno komentirali te na jedan način i potraživali vidjeti sve na jednom mjestu.

Činjenica je kako dodatni video (filmić) uz sam spot ”Ezoteriju” zapravo produbljuje originalnu priču, ali joj daje i jedan sasvim drugačiji pogled.


Spot ”Ezoterija”s izbrisanim scenama
Objavljeno 26.04.2012.

Vremeplov

Što god manje znaš - više vjeruješ.
Bono (U2)