Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: ”Ezoterija” nagrađena Oktavijanom!

Video: ”Ezoterija” nagrađena Oktavijanom!Epski spot Hladnog Piva za pjesmu ”Ezoterija”, kojeg je režirao Filip Filković Philatz dobitnik je prestižne nagrade Oktavijan u kategoriji najboljeg glazbenog spota na 21. Danima hrvatskog filma.

Poznato je kako je”Oktavijan” filmska nagrada koja se na Danima hrvatskog filma dodjeljuje u
niz kategorija, a naziv je dobila po Oktavijanu Miletiću, prvom hrvatskom filmskom autoru i utemeljitelju hrvatske kinematografije koji se sustavno bavio filmom.

Spot za pjesmu ”Ezoterija”, koja je bila prvi, najavni singl i svojevrstan uvod u novi, dugoočekivani album Hladnog Piva ”Svijet Glamura”, pozitivna je znanstvenofantastična drama smještena u grad na samom rubu katastrofe.

Nagrada ”Oktavijan” dobro dođe i kao podsjetnik da Hladno Pivo sa pjesmom ”Ezoterija” ove godine ima nominacije za Porin u 3 kategorije:

Pjesma Ezoterija je nominirana u kategoriji Hit Godine, a album ”Svijet Glamura” ima dvije nominacije; za najbolji rock album godine te najbolje likovno oblikovanje.

Hladno pivo - ’’Ezoterija’’


”Kroz spot se provlače motivi cenzure, opsesije, ovisnosti, nadgledanja, anarhije, inteligencije i kaosa, a spot kombinirajući sve nabrojeno dekodira stvarnost na način da ne pokazuje koliko je konzumerizam i opsesija glavni društveni problem, već ovisnost” - objašnjava Filković.

U trenutku kada je postao ponosni dobitnik ”Oktavijana”, redatelj Filković sasvim je slučajno i neplanirano istovremeno napravio te objavio kratki video s tzv. izbačenim scenama i zanimljivim reklamama koje se pojavljuju na ekranima tokom cijelog spota ”Ezoterija”, a koje su fanovi svakodnevno komentirali te na jedan način i potraživali vidjeti sve na jednom mjestu.

Činjenica je kako dodatni video (filmić) uz sam spot ”Ezoteriju” zapravo produbljuje originalnu priču, ali joj daje i jedan sasvim drugačiji pogled.


Spot ”Ezoterija”s izbrisanim scenama
Objavljeno 26.04.2012.

Vremeplov

Nakon sastanaka u nekoliko hrvatskih diskografskih kuća, saznali smo da bi, osim što bi nam potpisivanje za njih oduzelo dobar dio autorskih prava na naše pjesme, što je samo po sebi nebuloza, promocijski dobili manje nego načinom koji smo sami odabrali. Ovo su, vjerovali ili ne, riječi direktno iz usta ljudi koji su nam nudili diskografski ugovor.
Borjan B. (The Orange Strips)