Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Fightersi objavili trailer za seriju

Video: Fightersi objavili trailer za serijuKako bi dobili inspiraciju za snimanje nadolazećeg albuma ”Sonic Highways” , Foo Fightersi su obišli osam američkih gradova i studija u kojima su snimale glazbene legende.

Misao vodilja im je bila lokalna glazbena struja i zamišljena inspiracija kojom je svaka od regija oblikovala svoje poznate glazbenike i utjecaje kojima su ti umjetnici vraćali kulturnoj sceni svojih rodnih gradova.

Objavili su trailer za serijal koji u Americi kreće od 17. listopada na HBO.U svakoj epizodi uz lokalnog, legendarnog glazbenika, Dave Grohl je na licu mjesta pisao stihove ne bi li što realnije dočarao utjecaj svakog pojedinačnog grada na sam proces pisanja i skladanja. Za film su intervjue dali glazbenici brojni glazbenici, među kojima i Dolly Parton, Slash, Clive Davis, Cheap Trick’s Rick Nielsen, LL Cool J, Macklemore, Willie Nelson, Fugazi’s Ian MacKaye, Steve Albini, Pharrell Williams, a Grohl je popričao i s predsjednikom Barackom Obamom.

Ovo je svojevrsna glazbena karta Amerike, making of njihovog najambicioznijeg albuma do sada, ali i ljubavno pismo američkoj glazbenoj povijesti.

Novi slbum izlazi 10. studenog 2014.

”Ovaj album je prepoznatljivi Foo Fighters album, ali ima nešto dublje i muzikalnije u sebi. Mislim da su nas različiti gradovi koje smo obišli kao i ljudi koje smo sretali nadahnuli da se protegnemo dalje i da istražujemo novi teritorij, bez gubljenja našeg prepoznatljivog zvuka”- kaže Dave Grohl koji vjeruje da okruženje u kojem se snima i piše utječe i na rezultat glazbe koja se stvara.

Oožavatelji mogu naručiti novi album Sonic Highways i to na CD-u i na 180 gramskom vinilu. Vinil dolazi u paketu s devet različitih naslovnica koje uključuju osam verzija na temu gradova u kojima je sniman album: Austin, Chicago, Los Angeles, Nashville, New Orleans, New York, Seattle i Washington.

Ujedno će ovdje obožavatelji grupe Foo Fighters moći naručiti jednu ili više naslovnih strana albuma po sistemu ”Skupi ih sve!”.

Lepeza ograničenih količina raznovrsnih ekskluzivnih dodataka za kolekcionare bit će također dostupna samo na tom linku. Sonic Highways (Roswell Records/RCA Records/Sony/Menart) traje malo više od 44 minute, a producirali su ga Butch Vig i Foo Fighters.

Objavljeno 26.08.2014.

Vremeplov

Punk nije ideološki, ideološke su reakcije na njega. Punk nije nasilan, nasilne su reakcije vlasti prema punku.


Peter Lovšin i Gregor Tomc (Pankrti)