Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Godišnjica smrti Freddie Mercurya

Video: Godišnjica smrti Freddie MercuryaFreddie Mercury, jedan od najvećih i najpoznatijih pjevača na svijetu umro je 24.11.1991., na današnji dan prije 27 godina...

Majka Jer i otac Bomi porijeklom su bili Iranci, a Freddievo pravo ime bilo je Farrokh Bulsara. Rođen je 05.09.1064. u Zanzibaru te je u Veliku Britaniju došao kad je imao 18 godina.

U Engleskoj je upoznao Rogera Taylora i Briana Maya, koji su zajedno s Timom Staffellom svirali u sastavu Smile. Nedugo nakon toga Staffell, Freddiev školski kolega odlazi iz sastava i na njegovo mjesto dolazi Freddie. Dolaskom Freddieja bend mjenja ime u Queen a s promjenom imena mjenjaju i stil. Nakon dolaska basista Johna Deacona, 1970. Godine počinje glazbena priča jednog od najuspješnijih bendova ikada.S glasom nevjerojatnog opsega od čak tri i pol oktave, Freddie je ostao neponovljiv i jedinstven na svjetskoj glazbenoj sceni. Energičan, kreativan, superioran zabavljač koji je na stageu kontrolirao publikom kao nitko prije i poslije njega svojom pojavom izazivao je reakcije publike, kritičara, svakoga tko je bio pored njega, a njegova hipnotična energija i dalje djeluje kroz glazbu koju je stvorio.Nezahvalno je nabrajati pjesme kojima je obogatio svijet i kad bi morali neke izdvojiti ako bi baš morali to bi bile: ”Love of My Life”, ”Bohemian Rhapsody“, ”Crazy Little Thing Called Love”, „Barcelona“, „Don’t stop me now“, „Somebody to love“, „Under Pressure“, „The Show Must Go On” i ”These Are the Days of Our Lives” od kojih je za zadnju napravljen i posljednji video uradak prije nego nas je Freddie 24.11.1991. napustio.


Objavljeno 24.11.2018.

Vremeplov

Opraštanje je igla koja zna kako popraviti.
Jewel