Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Godišnjica smrti Freddie Mercurya

Video: Godišnjica smrti Freddie MercuryaFreddie Mercury, jedan od najvećih i najpoznatijih pjevača na svijetu umro je 24.11.1991., na današnji dan prije 27 godina...

Majka Jer i otac Bomi porijeklom su bili Iranci, a Freddievo pravo ime bilo je Farrokh Bulsara. Rođen je 05.09.1064. u Zanzibaru te je u Veliku Britaniju došao kad je imao 18 godina.

U Engleskoj je upoznao Rogera Taylora i Briana Maya, koji su zajedno s Timom Staffellom svirali u sastavu Smile. Nedugo nakon toga Staffell, Freddiev školski kolega odlazi iz sastava i na njegovo mjesto dolazi Freddie. Dolaskom Freddieja bend mjenja ime u Queen a s promjenom imena mjenjaju i stil. Nakon dolaska basista Johna Deacona, 1970. Godine počinje glazbena priča jednog od najuspješnijih bendova ikada.S glasom nevjerojatnog opsega od čak tri i pol oktave, Freddie je ostao neponovljiv i jedinstven na svjetskoj glazbenoj sceni. Energičan, kreativan, superioran zabavljač koji je na stageu kontrolirao publikom kao nitko prije i poslije njega svojom pojavom izazivao je reakcije publike, kritičara, svakoga tko je bio pored njega, a njegova hipnotična energija i dalje djeluje kroz glazbu koju je stvorio.Nezahvalno je nabrajati pjesme kojima je obogatio svijet i kad bi morali neke izdvojiti ako bi baš morali to bi bile: ”Love of My Life”, ”Bohemian Rhapsody“, ”Crazy Little Thing Called Love”, „Barcelona“, „Don’t stop me now“, „Somebody to love“, „Under Pressure“, „The Show Must Go On” i ”These Are the Days of Our Lives” od kojih je za zadnju napravljen i posljednji video uradak prije nego nas je Freddie 24.11.1991. napustio.


Objavljeno 24.11.2018.

Vremeplov

Mislim da nije dobro kad osoba ima stav da je potrebno biti bogat kako bi imala samopoštovanja.
Tom Petty