Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Goluban ”Meknite se vse gore”

Video: Goluban ”Meknite se vse gore”Peti, još uvijek aktualni, album usnoharmonikaša Tomislava Golubana, ”Med bregi” priča je o Zagorju kojem je, mogli bismo reći, i posvećen.

U njemu Goluban vidno ističe ljubav prema zagorskim bregima otkud i potječe, te u njima crpi nepresušnu inspiraciju, što tekstovima, što glazbom tog kraja.

Spajanje usne harmonike, bluesa i tradicijske glazbe na ovom albumu vrlo uvjerljivo prezentiraju i mnogi gosti koji su doprinijeli svojim različitim i osebujnim stilovima.

Jedan od gostiju na spomenutom albumu je i ženska vokalna skupina iz Samobora, Singrlice. Ovim putem donosimo video spot za singl na kojem je ta suradnja i ostvarena, ”Meknite se vse gore”:”Meknite se vse gore” izvrsna je fuzija Golubanovog instrumentalnog talenta s moćnim vokalima Singrlica koje su konstanta kvalitete u svojoj domeni.

Video spot je sniman na vrhu Strahinjčice, gdje se dotiču mitsko i stvarno. To je drugi najviši vrh Hrvatskog zagorja, mjesto na kojem doslovno niti jedna dan nije isti, a ovaj slikoviti krajolik nadahnjuje i u vama oblikuje paletu različitih osjećaja, ideja i misli.

”Prihvatile smo suradnju s Golubanom jer nam je, uz zajednički glazbeni žanr koji se bavimo, ”legla” i zafrkancija s njim i dečkima iz benda. Iako smo mi žene brojčano prevladale, dečki se odlično snalaze u našoj glasnoj hrpi!” - ističu Singrlice.

Kad govorimo o spajanju tradicijske glazbe i suvremenog na hrvatskoj etno sceni, govorimo o Singrlicama. Suradnja Golubana i Singrlica traje već nekoliko godina, a započela je kad je Tomislav gostovao na njihovom drugom albumu ”Made in tradicija” za kojeg su i osvojile Porin za najbolji etno album 2011. godine. Njegujući zajedničku ljubav prema tradicionalnoj glazbi, ”golub” i ”grlice” se odlično razumiju.

Vjerujemo kako nije slučajno da su se ovi glazbenici, kompatibilnih imena, pronašli u više smjerova svog djelovanja jer se ”pernata” suradnja nastavila i na Golubanovom aktualnom albumu, kao i kroz zanimljive zajedničke live koncerte.

”Na ovom mjestu gdje i ljudi i ptice mogu početi svoj let na Zagorjem - granice vlastitog uma se ruše pred snagom netaknute prirode. Snimajući, kroz vjetar u usnoj harmonici, osjetili smo onu čistu, neiskvarenu i zaigranu slobodu. Vjerujem kako smo ljudima prenijeli barem dio tog momenta i ovim spotom. Ako nismo, dođite u Zagorje i osjetite ga sami.” - poziva Tomislav Goluban.

Objavljeno 20.05.2014.

Vremeplov

Ako sami ne odlučite biti sretni, sreću vam nitko drugi ne može donijeti.
Alen Liverić, glumac (HNK Ivana pl. Zajca)