Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Goluban ”Meknite se vse gore”

Video: Goluban ”Meknite se vse gore”Peti, još uvijek aktualni, album usnoharmonikaša Tomislava Golubana, ”Med bregi” priča je o Zagorju kojem je, mogli bismo reći, i posvećen.

U njemu Goluban vidno ističe ljubav prema zagorskim bregima otkud i potječe, te u njima crpi nepresušnu inspiraciju, što tekstovima, što glazbom tog kraja.

Spajanje usne harmonike, bluesa i tradicijske glazbe na ovom albumu vrlo uvjerljivo prezentiraju i mnogi gosti koji su doprinijeli svojim različitim i osebujnim stilovima.

Jedan od gostiju na spomenutom albumu je i ženska vokalna skupina iz Samobora, Singrlice. Ovim putem donosimo video spot za singl na kojem je ta suradnja i ostvarena, ”Meknite se vse gore”:”Meknite se vse gore” izvrsna je fuzija Golubanovog instrumentalnog talenta s moćnim vokalima Singrlica koje su konstanta kvalitete u svojoj domeni.

Video spot je sniman na vrhu Strahinjčice, gdje se dotiču mitsko i stvarno. To je drugi najviši vrh Hrvatskog zagorja, mjesto na kojem doslovno niti jedna dan nije isti, a ovaj slikoviti krajolik nadahnjuje i u vama oblikuje paletu različitih osjećaja, ideja i misli.

”Prihvatile smo suradnju s Golubanom jer nam je, uz zajednički glazbeni žanr koji se bavimo, ”legla” i zafrkancija s njim i dečkima iz benda. Iako smo mi žene brojčano prevladale, dečki se odlično snalaze u našoj glasnoj hrpi!” - ističu Singrlice.

Kad govorimo o spajanju tradicijske glazbe i suvremenog na hrvatskoj etno sceni, govorimo o Singrlicama. Suradnja Golubana i Singrlica traje već nekoliko godina, a započela je kad je Tomislav gostovao na njihovom drugom albumu ”Made in tradicija” za kojeg su i osvojile Porin za najbolji etno album 2011. godine. Njegujući zajedničku ljubav prema tradicionalnoj glazbi, ”golub” i ”grlice” se odlično razumiju.

Vjerujemo kako nije slučajno da su se ovi glazbenici, kompatibilnih imena, pronašli u više smjerova svog djelovanja jer se ”pernata” suradnja nastavila i na Golubanovom aktualnom albumu, kao i kroz zanimljive zajedničke live koncerte.

”Na ovom mjestu gdje i ljudi i ptice mogu početi svoj let na Zagorjem - granice vlastitog uma se ruše pred snagom netaknute prirode. Snimajući, kroz vjetar u usnoj harmonici, osjetili smo onu čistu, neiskvarenu i zaigranu slobodu. Vjerujem kako smo ljudima prenijeli barem dio tog momenta i ovim spotom. Ako nismo, dođite u Zagorje i osjetite ga sami.” - poziva Tomislav Goluban.

Objavljeno 20.05.2014.

Vremeplov

Kada pričamo o tome tko je najviše utjecao na moj glazbeni ukus moram ti reći da su to... pa, moji roditelji. Oni su razgovarali pjevajući. Stvarno. Stalno su pjevali... ujutro, navečer, stalno. Pogotovo moj otac. On je Irac, znaš? Nakon par pinti piva samo bi pjevao na sav glas. U takvoj atmosferi sam odrasla do 14-te godine mada se tada uopće nisam planirala baviti pjevanjem...
Roisin Murphy, intervju za RiRock.com