Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Goluban oduševio publiku u Zaboku!

Video: Goluban oduševio publiku u Zaboku!Tomislav Goluban je u svom rodnom gradu izveo veliku ’nepodopštinu’ – dan uoči Dana žena u potpunosti je oduševio skoro tri stotine posjetitelja Multimedijalnog Centra, bivše kino-dvorane u Zaboku, koncertom koji će se dugo pamtiti i prepričavati.

Samo par dana nakon što su u Zagrebu objavljene nominacije za najprestižniju nagradu u Hrvatskoj - diskografsku nagradu Porin 2013. godine, i nakon što se među nominiranima za najbolji blues album godine našao i ovaj odličan glazbenik nevjerojatne energije, Tomislav Goluban sa svojim je gostima ostavio bez teksta sve na događaju koji se nikako nije smio propustiti. Da je ova večer dugo čekana, i da su ga se Zagorci baš zaželjeli, govori i činjenica da je koncert rasprodan tjedan dana ranije.

Promocijom svog novog studijskog albuma ”Med bregi” sinoć je nadmašio očekivanja mnogih, a svi glazbeni gosti obećali su vratiti se opet! Novi album za Zagorskog Goluba je i više nego pun pogodak. I to ne samo za ljubitelje bluesa.

Na koncertu su gostovale eminentne vokalistice hrvatske glazbene scene: Zdenka Kovačiček, Tamara Obrovac, Lela Kaplowitz, Singrlice, Ksenija Erker i Hana Hegedušić, vrsni svirači: brass sekcija (R.Polgar, Z.Bajević, M.Šincek) te LPFB Band (L.Šicel, A.Vešić, I.Vugrek, J.Kaplowitz). Svi zajedno pružili su publici odličnu zabavu. Iako u Zagorju, sinoć su se svi na čas pronašli u nekoj drugoj dimenziji, onoj bluzerskoj, na momente jazzerskoj i swingerskoj.

Za sada nekako najpopularnija pjesma s novog albuma ”Med bregi”, koju je Goluban otpjevao s Tamarom Obrovac, bila je sjajan završetak nevjerojatne večeri u Zaboku. Teško je uopće izdvojiti posebni trenutak između ”Dedine polke” i savršenog slaganja Golubanovog benda LPFB, ”Grozdje bluesa” gdje su pjevale Ksenija Erker i Hana Hegedušić, tradicionalne pjesme ”Dobro mi došel prijatelj” kada je Lela Kaplowitz još jednom pokazala koliko je vrhunska umjetnica, između Singrlica i njihove izvedbe ”Meknite se ves gore” ili ulijetanja BRASS sekcije na pozornicu kad je izvedena pjesma pod nazivom ”Bertija”.Nastup Zdenke Kovačiček, stavio je svojevrsnu krunu na zbivanje u Zaboku, s aktualnim singlom s albuma, pjesmom ”Oči moje očice” za koju će se uskoro početi snimati video spot. Njezin prvi nastup u Zaboku ostati će itekako zapamćen, a izdvojit ćemo kako je pjesmu ”Žena za sva vremena” posvetila publici, što je objeručke prihvaćeno, a glasno pjevanje i ovacije pokazale su da su osjećaji obostrani.Desetminutna verzija starog Golubanovog hita ”Nula pet” sa sudjelovanjem svih glazbenika, te njihov zajednički naklon bili su razlog što dlanovi zbog silnog pljeskanja još danas peku.

Mnogi su nakon sinoćnjeg glazbene večeri rekli sami sebi: ”Napokon!” Napokon je Tomislav Goluban svojima doma pokazao u kakvog se vrsnog glazbenog genijalca pretvorio u samo nekoliko godina. Ono što se sada očekuje jest – repriza.

Objavljeno 10.03.2013.

Vremeplov

Glazba često može postati soundtrack za glavne događaje u nečijem životu.
Sheryl Crow