Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Gužva u 16-ercu - ’Arene’

Video: Gužva u 16-ercu - ’Arene’Punokrvni osječki punk rock sastav Gužva u 16-ercu, svoj nedavno objavljeni singl ”Arene”, upakirali su u zanimljiv video zapis, pri čijem su im stvaranju pomogle redateljske i montažerske ruke braće Kreše i Luke Pejića, iz produkcijske kuće Novi Film.”Tri dana snimanja, tri kamere, osječki asfalt, dobro poznate gradske ulice i šarena povorka bicikala gotovo uvijek uz osmijeh pozdravljana od strane slučajnih prolaznika i naših prijatelja. Kada bismo morali opisati produkciju posljednjeg video spota za pjesmu Arene Gužve u 16-ercu, sročili bismo to u potonjih nekoliko riječi.

Namjera je bila kroz niz spontanih i nepretencioznih sličica prikazati obrise odnosa jednog benda, benda koji je s nama gotovo dva desetljeća, te grada pod čijim je nebom ova skupina ljudi stvarala svoju glazbu, za sebe, za sve nas, za povijest osječke urbane kulture.

Kako god bilo, iznimno nam je drago što su nam dečki iz Gužve, nakon izrade videa za ’Misli lake, a riječi teške’, pružili mogućnost nove suradnje.

Drugim riječima, za Krešimira, mene i cjelokupni kolektiv okupljen u udruzi ”Novi Film” ovo je vrijedan znak obostranog poštovanja i povjerenja, kao i indikator kreativnih slaganja u kojima se pronalazimo s ovim već legendarnim pankerima.” - o produkciji i nastanku novog video
uratka, Luka Pejić (Novi Film).

Autor pjesme ”Arene” je gitarist benda Kristijan Jelinčić Jela, kojeg, uz svoje kolege Srđana Kovačevića Mengelea, Dmitrić Igora Mutu i Davora Matakovića Mataka, uživo možete sresti, pa i poslušati na sljedećim lokacijama:
16.8. Festival mladih ’Jailhouse Lepoglava’ (Lepoglava, Hrvatska)
31.8. NUMI Rock fest (Ivanska, Hrvatska)
27.9. MUF fest (Sisak, Hrvatska)

Objavljeno 16.07.2014.

Vremeplov

Zapravo sam totalni frik za čitanje, za glazbu i za filmove. Imam veliku kolekciju filmova zato što nemam televiziju već godinama. Ne želim gledati televiziju i čitati neke novine. Jako sam postala izbirljiva i stroga u odabiru. To je neki moj vlastiti ”pokret otpora”.
Nikolina Deranja, novinarka i voditeljica (Radio Rijeka)