Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Iggy i Stoogesi na INmusic Festivalu

Video: Iggy i Stoogesi na INmusic FestivaluIggy i Stoogesi nastupaju na ovogodišnjem INmusic Festivalu koji će se održati od 24. do 26. 06., na zagrebačkom Jarunu...

Bolje nakon 40 godina nego nikad! Možda je to rečenica koja najbolje opisuje sjajan povratnički punk rock album Iggy Popa & The Stooges. Naime, legendarni glazbenik James Newell Osterberg, poznatiji kao Iggy Pop i njegovi legendarni The Stooges su nakon 40 godina studijske pauze objavili dugoočekivani uradak ”Ready to Die” kojeg su najavili singlom ”Burn” .Iggy, gitarist James Williamson, bubnjar Scott ”Rock Action” Asheton i Mike Watt na basu umjesto preminulog Rona Ashetona, okupili su se nakon zadnjeg albuma Raw Power iz 1973. godine. Novi album je poput vremeplova u tu godinu i ili čak 1977. kad je Iggy s Williamsonom objavio ”Kill City” ili dvije godine kasnije ”New Values” kad je rock’n’roll obilježio milenij.

Iggy Pop ili ”kum punka” izgradio je zavidnu karijeru unatrag četrdeset godina. Sa Stoogesima te tijekom solo karijere snimio je brojne albume, skladao filmsku glazbu, čak se poigravao jazzom i countryjem, a u 66. Godini ”praši” i dalje i definitivno nije Ready to Die!

Nakon što se ujedinio s braćom Asheton prije deset godina i vratio originalni naziv ”Stooges”, bendu su pridružio i preostali član James Williamson par godina kasnije. Nakon smrti Rona Ashetona, umro je i dio ”Stoogesa”, ali je ostao ”Iggy i the Stooges”.

Što se tiče odluke da snime novi album nakon 1973. godine, Iggy komentira ovako - namjerno smo ostavili neprevedeno jer komentar ima više duše na engleskom: ”My motivation in making any record with the group at this point is no longer personal. It’s just a pig-headed fucking thing I have that a real fucking group when they’re an older group they also make fucking records. They don’t just go and twiddle around on stage to make a bunch of fucking money...”

Kako zvuči novi materijal i legendarni hitovi, imat ćete priliku čuti na ovogodišnjem INmusicu koji traje od 24. do 26.06. na Jarunu.

Objavljeno 29.05.2013.

Vremeplov

Ako ne vjeruješ da će se sunce dići, stani sam i pozdravi nadolazeću noć pri posljednjem svijetlu.
Chris Cornell