Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Il Sogno del Marinaio feat. Mike Watt

Video: Il Sogno del Marinaio feat. Mike Watt Mike Watt je jedna od najvećih ikona američkog nezavisnog rocka osamdesetih. Svirajući s Minutemen, a kasnije i s fIREHOSE, Watt je tada novom i nezavisnom punk rocku otvorio put u mainstream i tako neposredno omogućio indie rock revoluciju u devedesetima koja traje i danas.

Što su i kako su Watt i njegovi prijatelji radili osamdesetih godina u Americi, najbolje je opisao Michael Azerrad u višestruko citiranoj knjizi ”Our Band Could Be Your Life”, portretirajući Minutemen, Black Flag, Mission of Burma, Minor Threat,Hüsker Dü, The Replacements, Sonic Youth, Dinosaur Jr. i druge, danas kultne heroje toga vremena.

Prije dvije godine po prvi put je Mike Watt nastupio u Močvari. Na turneji sa svojim The Missingmen, Watt je na jednom od najboljih koncerata te sezone promovirao tada posljednji solo album ”Hyphenated-man”, ploču posvećenu Hieronymusu Boschu, a glazbeno na tragu ranihMinutemena. Ovaj put, Watt nam dolazi u drugoj postavi, promovirajući svoj novi bend/projekt Il Sogno del Marinaio s kojim je objavio već dva albuma -”La Busta Gialla” iz 2013. i ”Canto Secondo” iz 2014. godine.

Neminovnim upokojenjem kultnih The Stooges (čiji je Watt član bio od reuniona 2003. godine, pa do prestanka rada benda nakon smrti braće Asheton i Stevea Mackaya), Watt je na najbolji način iskoristio svoje slobodno vrijeme, još jednom je napravio ono što zna najbolje - okupio novi bend, ušao u studio i snimio album da bi ga potom promovirao na višemjesečnim turnejama diljem Sjedinjenih Američkih Država i Europe. Il Sogno del Marinaio (u prijevodu s talijanskog the sailor’s dream ili mornarev san) Watt je osnovao još 2009. godine, a društvo mu prave gitarist Stefano Pilia i bubnjar Andrea Belfi, oba talijani.Bend se svojim manje punk, a više prog rock i jazz pristupom kreće po tragu kasnijih fIREHOSE radova, kao i Wattovog, možda i najboljeg solo albuma, ”Contemplating the Engine Room” (koga je 1997. godine snimio s genijalnim gitaristom Nels Clineom). Ipak, Il Sogno del Marinaio su stilski dovoljno različiti da dobivaju usporedbe kako s Black Flag, tako i s King Crimson, pa čak i sa Slint, Tortoise i Gastr del Sol.

Bend će na svojoj zagrebačkoj premijeri 19.10.2016. još jednom pokazati neuništivost Watta i njegovog duga, jednako kao i njegovu nepresušnu opsjednutost sviranjem i stvaranjem.

Svi koji ste gledali Mike Watta ranije, znate da se radi o jednom od najpozitivnijih likova koji kombijem punim instrumenata i opreme posjećuju naše krajeve. Svi vi koji još niste - pravo je vrijeme.

Objavljeno 02.05.2016.

Vremeplov

U represivnom društvu ne možeš biti grozna osoba. Ja nisam grozan, samo sam iskren.
Johnny Rotten (Sex Pistols)