Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Isabelle Geffroy – Zaz: Dama koja je rekla ne Sony Recordsu!

Video: Isabelle Geffroy – Zaz: Dama koja je rekla ne Sony Recordsu!Isabelle Geffroy, poznatija pod scenskim imenom Zaz, francuska je pjevačica jazz muzike koja u svom repertoaru kombinira više srodnih žanrova poteklih iz francuske gradske muzike.

Godine 2001. je postala pevačica blues benda “Fifty Fingers”. Pjevala u muzičkim grupama u Angulemu, naročito u jazz kvintetima. Bila je jedna od četiri pjevačice uspješnog benda u Tarnosu, koji je imao repertoar baziran na baskijskoj narodnoj muzici.

S ovim orkestrom je dvije godine provela na turneji, posebno u Središnjim Pirinejima i Baskiji. U 2002 godini, pridružuje se latino-rock grupi Don Diego. Ugovor sanjima je potpisala sa ”Z” od čega će joj oni napraviti nadimak Zaz.

Svirali su mješavinu francuske i španjolske muzike, afro, arapske, andalo, latino muzike. 2006. seli se u Pariz. Pjevala je i svirala klavir u kabareima i barovima. Godinu i pol dana, svake noći u Kabare “Aux 3 Mailletz” u kvartu Sen-Mishel pjevala je bez mikrofona.

U želji za većim kreativnim prostorom postaje ulična umjetnica. Pjevala je na ulicama Monmartra, trotoaru “Place du Tertre”. (”Naša rekordna zarada, sjeća se ona, je 450 eura za sat vremena. U principu, bilo je 20 do 30 eura po satu po osobi).

Oprobala se i u rapu s grupom “4P” koji izbacuje uspješne singlove “L’Aveyron” i “Rugby Amateur”. Godine 2007. se javila na oglas na Internetu. Producent i tekstopisac Keredine Soltani je bio u potrazi za novim umjetnikom s glasom ”promukao, malo slomljen.”

Suradnja se dogodila i on joj je našao izdavača. Ali, ona nastavlja tražiti posao. Zaz se pridružuje grupi “Sweet Air” 2008. godine. S njima snima jedan uspješan albumIste godine u organizaciji Francuske alijanse u Vladivostoku (čiji je direktor Sedrik Gras) pjeva po Rusiji (ruski Daleki Istok). Izvela je 13 koncerata tijekom 15 dana.

U siječnju 2009, ZAZ osvaja treće izdanje “Le Tremplin Génération France Bleu/Réservoir”, prestižnom takmičenju mladih talenata, održanom u Parizu, u Olimpiji. Potom odlazi na turneju u Egipat, gdje je prati pkesna grupa. Osim toga, u ljeto 2009 ZAZ sudjeluje na “Fuji Rock Festival” u Japanu. Ponovno se vraća pjevati na ulicama Monmartra.

U 2010. godini potpisala je ugovor za turneju s kompanijom “Caramba” i izdavačem “Sony ATV”. Njen singl “Je veux”, čiji tekst je izraz prezira prema potrošačkom društvu, izabran je za ljetnji hit na TF1. Njen album izbija na prvo mjesto francuskih top lista i postiže zlatni tiraž.

Potom počinje velika turneja širom Francuske (Pariz, La Roshel, festival Montoban, Sent Uan Shatoro Landernau, Fesam ...), pjeva na Frankofolis u Montrealu, u Švicarskoj, Njemačkoj...

Karte za koncert francuske pjevačice Zaz mogu se kupiti po cijeni od od 12e, kao i Fan Pit karte po cijeni od 20e, na sajtovima Gigstix i Eventim.

Ulaznice su dostupne putem sajta www.gigstix.com.

ZAZ (Isabelle Geffroy) - Je veuxObjavljeno 19.08.2011.

Vremeplov

Mislim da nije dobro kad osoba ima stav da je potrebno biti bogat kako bi imala samopoštovanja.
Tom Petty