Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Ivan Grobenski najavljuje izlazak novog albuma pjesmom „Črna megla“

Video: Ivan Grobenski najavljuje izlazak novog albuma pjesmom „Črna megla“ Podravina , kako joj samo ime govori, kraj je koji se prostire uz rijeku Dravu. Drava je mistična rijeka koja stoljećima nadahnjuje stanovnike koji obitavaju uz njene obale.

Stoga ne čudi da ovaj kraj obiluje brojnim mitološkim bićima, nadrealnim legendama i mističnim susretima u noći i pred zoru. Upravo je takva Podravina nadahnula Ivana Grobenskog u oblikovanju nove pjesme „Črna megla“ kojom najavljuje novi album pod nazivom „Siromahi i lazari“. Što se sve krije v „črnoj megli“? Siromahi, rakija i pijanci, mitološka stvorenja, izgubljeni sinovi i žene, narodna vjerovanja. I strahovi.

Mistična podravska atmosfera koja će se poput „črne megle“ provlačiti kroz čitav nadolazeći album. Marin Hraščanec iz Intek Music-a napravio je miks i mastering, a videospot je snimio i producirao Dinko Šimac uz pomoć Anne Moor. Ovim se glazbenim spotom željela dočarati atmosfera kojom zrači ova pjesma, ali i cijeli nadolazeći album.

„Namjera mi je bila interpretirati tradicionalnu kajkavsku pjesmu, snimiti neo-tradicionalnu podravsku pjesmaricu te se osloniti na poznate ”kajkavske standarde”, promatrajući ih iz suvremene perspektive. Sve su pjesme, tekstovi i aranžmani autorski, ali korijene i inspiraciju vuku iz već poznatih kajkavskih popevki, prikaza naivnog slikarstva, usmene književnosti... Snimiti nešto novo, a poznato.Tradicijske pjesme rad su nepoznatih autora, one se rađaju iz narodnog genija, a najveći je izazov u cijelom procesu u autorskoj osobi uhvatiti kolektivnu narodnu kreativnost. Velika je pažnja posvećena i oblikovanju zvuka i načinima na koje se naivne slikarske tehnike mogu metaforički transponirati u zvuk, skladanje, produkciju, pronalaženje ravnoteže između starog i novog.“, o svom novom uratku kaže Ivan Grobenski.

Ivan Grobenski je do sada objavio dva hvaljena samostalna albuma ”Lessons in Life and Love” (2017.) i ”On Death & Other Problems” (2018.), te dva live albuma: ”Live Lessons” (2018), ”Ivan Grobenski and the Broken Heavenly Orchestra Live from Hell” (2019) i ”Island Life EP (2018). Početkom ove godine objavio je i dva soundtracka ”Odijelo” i ”Dendrotaktilia”. Povremeno surađuje s Dimitrijem Dimitrijevićem, The Gentleman-om i Annom Moor.

Objavljeno 07.09.2020.

Vremeplov

Upitajte se: „Jesam li danas bio ljubazan?“ Učinite da ljubaznost postane vaš svakodnevni način ophođenja i promijenite svoj svijet.
Annie Lennox