Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Jeff Beck and Johnny Depp - ”Isolation”

Video: Jeff Beck and Johnny Depp - ”Isolation” Legendarni gitarist Jeff Beck još jednom je pronašao neočekivanog suradnika u karizmatičnom glumcu i glazbeniku Johnnyju Deppu. (Foto: R. Halfin)

Glazbene srodne duše zadnjih su nekoliko godina, skriveni od javnosti, radili zajednički na novoj glazbi, a kao prvi singl duo je prošli mjesec predstavio predivnu obradu klasika Johna Lennona – pjesmu ”Isolation”. Ovaj tjedan predstavljen je i službeni video spot koji donosi snimke nastupa s Crossroads Guitar Festivala u organizaciji Erica Claptona održanog u rujnu 2019. u Teksasu.

Becku na gitari i Deppu na vokalu pridružili su se Beckovi dugogodišnji suradnici Vinnie Colaiuta na bubnjevima i Rhonda Smith na basu.“Johnny i ja već neko vrijeme zajedno radimo na glazbi i pjesmu smo snimili prošle godine dok smo provodili vrijeme zajedno u studiju. Nismo očekivali da ćemo je uskoro objaviti, ali s obzirom na ove teške dane i istinsku „izolaciju“ kroz koju ljudi prolaze u ovim izazovnim vremenima, odlučili smo da je sada pravo vrijeme da je čujete“, otkriva Jeff Beck. ”Uskoro ćete čuti više od Johnnyja i mene, ali do tada se nadamo da ćete pronaći utjehu u našoj interpretaciji Lennonovog klasika. Johnny Depp dodaje: “Lennonova poezija – ‘We’re afraid of everyone. Afraid of the Sun!’ – nam se učinila tako smislena u ovom trenutku, pogotovo jer pjesma govori o izolaciji, strahu i egzistencijalnom riziku u svijetu. Imali smo želju pokloniti vam je i nadamo se da će vam pomoći pronaći smisao u ovom trenutku ili samo pomoći da vam vrijeme brže prođe dok zajedno podnosimo izolaciju.

Jeff Beck je odavno prepoznat kao jedan od najtalentiranijih i najznačajnijih gitarista na svijetu, a svirao je zajedno s nekim od najvećih umjetnika rocka, bluesa i jazza. Osim što je zaslužio 8 nagrada Grammy, magazin Rolling Stone ga je proglasio jednim od “100 najboljih gitarista svih vremena”. Glumac Johnny Depp također posjeduje zanimljiv glazbeni životopis. Posljednjih pet godina nastupao je uz Alicea Coopera i Joea Perryja u supergrupi Hollywood Vampires te je surađivao s brojnim zanimljivim glazbenim imenima kao što su Oasis, Marilyn Manson i Stone Temple Pilots.

Objavljeno 15.05.2020.

Vremeplov

Čovjek mora znati svoje granice. Ja ne znam koje su vaše granice. Sa dvanaest godina sam shvatio koje su moje. Shvatio sam da nema previše granica ako radim po svom.
Johnny Cash