Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Jesen u Zagrebu uz SuperUhu Laubu!

Video: Jesen u Zagrebu uz SuperUhu Laubu! Nastavljajući niz kvalitetnih i nadasve životopisnih izvođača, SuperUha Lauba s ponosom najavljuje nastup Mercury Reva, američkog dugovječnog alternativnog rock and roll benda.

Koncert će se održati 13. studenog u prostoru Laube, kada će Mercury Rev promovirati dugo očekivani album The Light In You, koji će se u prodaji naći 18. rujna.

Kompleksnost glazbe s ovog albuma slušatelja će odvesti na daleko emotivno putovanje uz pomoć kaleidoskopskih širokih ritmova i opuštajućeg melodičnog pejzaža. Mercury Rev će u Zagrebu predstaviti i presjek hitova iz karijere ’teške’ sedam (uskoro osam) studijskih albuma.

SuperUha Lauba je rezultat je suradnje između organizacije Žedno uho i žednouhih izvođača, Laube, te domaćih umjetnika i dizajnera. Ova troslojna konceptualna interakcija ima za cilj domaćoj publici pružiti jedinstven doživljaj aktualne glazbe, galerijskog prostora i unikatnih vizuala.

Projekt je uspješno započet krajem veljače, nastupom mračnog rock šarmera Mark Lanegana. Brojna publika, autentičan izbor izvođača, kolektivna euforija, posebno za tu priliku uređen prostor Laube, savršen zvuk, svjetlosni dizajn te Iskonov lounge kutak su elementi koji su uvrstili nastup Mark Lanegana na listu najboljih koncerata u 2015. godini.

Posjetitelji koncerta imali su mogućnost među prvima se predbilježiti za e-knjigu „Od uha do uha“, koju Iskon poklanja Žednom Uhu za 18. rođendan krajem ove godine.

Američki bend Mercury Rev s početka 90-ih godina osnovali su prijatelji Jonathan Donahue i Sean Grasshopper Mackowiak kada su glazbeni izričaj bazirali na psihodeličnoj, ekstravagantnoj glazbi. Prvi album Yerself Is Steam objavljen 1991. godine predstavlja kultni trenutak modernog psihodeličnog rocka – remek djelo 90-ih u okvirima neovisne glazbene scene.

Tijekom godina Mercury Rev kaotičan psihodeličan zvuk sve više nadopunjuje melodijom zadržavajući anarhičan stav u glazbi prikriven iza omamljujućih gotovo pop pjesama. Istraživanje i hrabri eksperimenti kroz osam albuma u 25 godina karijere proizveli su originalnu modernu rocka koja sadrži istu količinu energije kao kultna Nirvana s tim što ta energija kod Mercury Reva dolazi iz bogatih aranžmana, melodičnih psihodeličnih pejzaža i lirike koja daje odgovore ali i postavlja pitanja.

Uspjeli su stvoriti zanosnu psihodeličnu pop/rock formu koja poput glazbe Pink Floyda i Flaming Lipsa komunicira univerzalnu poruku i pokreće veliki broj fanova diljem svijeta.Informacije o cijeni ulaznica za SuperUhu Laubu s Mercury Rev i pretprodajnim mjestima slijede uskoro.

Objavljeno 02.07.2015.

Vremeplov

Bend nije ”grupa građana” koji imaju instrumente u rukama i sviraju - bend je grupa ljudi koji međusobno imaju muzičku i umjetničku kemiju, koji dišu zajedno u ritmu nečega što su zacrtali kao svoj izraz.
Vladimir Janković Džet , Intervju za RiRock.com