Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Joker Out - Rasprodane dvorane diljem Europe

Video: Joker Out - Rasprodane dvorane diljem EuropeZavršili su najdužih i najintenzivnijih mjesec i pol dana u životu grupe Joker Out! Prva velika europska turneja, serija koncerata pod nazivom „See You Soon“ odvela ih je u 13 zemalja u kojima ih je na 22 koncerta vidjelo više desetaka tisuća fanova. (Foto: U. Premnik)

San da će jedan dan kao bend tourirati Europom i svirati pred rasprodanim dvorana fantastičnoj slovenskoj petorci danas je dio stvarnosti, a budućnost izgleda još veća i sjajnija! Internacionalan rezultat koji su Bojan, Kris, Jan, Nace i Jure postigli proteklih mjeseci, kao i planovi za ostatak godine već sad ih svrstavaju među najveće izvođače s ovih prostora.

„See You Soon“ počeo je s dva koncerta u Finskoj 2. i 3. marta, a nastavio se u Estoniji, Latviji, Litvi i Poljskoj. Nakon trijumfalnog nastupa u Krakowu bend je krenuo put Njemačke u kojoj su na ovom touru svirali čak pet puta – u Berlinu, Leipzigu, Hamburgu, Kolnu i Munchenu. Već tradicionalno jake fan baze dodatno su se pojačale svirkama u Švedskoj i Norveškoj.Uslijedio je nizozemski Utrecht s nastupom u dvorani TivoliVredenburg kapaciteta 2000 ljudi te premijerne Francuska (Pariz) i Belgija (Antwerp) nakon čega su oduševili publiku u talijanskom Milanu i Padovi. Nakon uskršnjih praznika za furiozni finiš Joker Out čekale su prepune dvorane u kojima se stvarala glazbena povijest - londonski O2 Shepherd’s Bush Empire i Academy u Manchesteru, dok je za sam kraj ostavljen za St. Lukes u Glasgowu. Na putu dužem od 7000 km bend je nastupio s nizom gostiju.

Na pozornici Shepherd’s Busha u hitu „Umazane misli“ i drum battleu s Jurom pridružio im se unuk Ringo Starra Louie Starkey, ali najveći dio turneje je prošao mladi kantautor JC Stewart i grupa Hearts.

Nakon 2023., internacionalnog proboja na krilima megahita „Carpe Diem“ (koji je uhvatio zlatnu ploču za 2 milijuna streamova u Finskoj), tjednima unaprijed rasprodane dvorane Stožice, singla s novog albuma i potpisa ugovora s agencijom Wasserman Joker Out u 2024. ušli su još jače.

Predstavljena je „Everybody’s Waiting“, još jedan singl s nadolazećeg albuma, a grupa je i tijekom daleko najvećeg toura svoje karijere uživo isprobavala još novih pjesama („Šta bih ja“ i „Bluza“). Sve one naći će se na trećem studijskom albumu. Nasljednik izdanja „Umazane misli“ i „Demoni“ planiran je za septembar ove godine.

Uz novu glazbu već su poznati i datumi nekih od festivalskih nastupa ovog ljeta, među njima su Sea Star (23. – 26. svibnja Umag, Hrvatska), EXIT (10. – 14 srpnja, Novi Sad, Srbija) i Sziget (7. – 12. kolovoza, Budimpešta, Mađarska).
Objavljeno 23.04.2024.

Vremeplov

Loše je kad je sve složeno po sistemu kupi-prodaj. Treba imati ideju i boriti se da ta ideja zaživi i da dođe do ljudi.
Dino Šaran (Letu Štuke)