Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Još o Schengenfestu

Video: Još o SchengenfestuSvjetska senzacija - južnoafrička grupa Die Antwoord bila je, ovogodišnje tek prvo, veliko iznenađenje Schengenfesta. Najveći ljetni festival u Sloveniji ide dalje i otkriva još tri izuzetna „headlinera“, koji ove godine dolaze u Vinicu od 01. – 03. 08.izvrsni čelistični duo 2CELLOS, britanska senzacija Morcheeba i, za sve ljubitelje elektronske glazbe u kombinaciji s balkanskim ritmovima, neponovljivi makedonski DJ i autor glazbe Djaikovski (Kiril Džajkovski).

Luka Šulić i Stjepan Hauser, hrvatski dvojac poznatiji pod nazivom 2CELLOS, u 4 godine postojanja na glazbenoj sceni, postali su međunarodna atrakcija, nastupajući diljem svijeta s najboljim svjetskim glazbenicama. Njihov uspjeh temelji se na neviđenom umijeću sviranja violončela, kao i iznimno energičnim nastupima na najvećim koncertnim i festivalskim pozornicama na kojima su nastupali uz velikane modernog popa i rocka, kao što su Elton John, Red Hot Chili Peppers, Queens of the Stone Age i George Michael.

Nastupima na Madison Square Gardenu i pariškoj Olympiji dokazali su da mogu parirati najboljim svjetskim glazbenicima. DVD s njihovim koncertom u Zagrebu, “Live At Arena Zagreb” nominiran je za diskografsku nagradu Porin u kategoriji za najbolji inozemni video program, a njihov aktualni spot za pjesmu “Thunderstruck” u samo dva mjeseca na YouTube-u pogledan više od 16 milijuna puta.Po prvi puta u Sloveniju dolazi Morcheeba, britanski vokalno-instrumentalni sastav koji u svojoj glazbi kombinira trip hop, R’n’B, blues i pop i to u izvornom sastavu s pjevačicom Skye Edwards. Od 1995. izdali su osam studijskih albuma, od kojih su dva došla na ljestvicu top 10 u Velikoj Britaniji. Festivalski bend, koji je nastupao u gotovo cijelom svijetu, uključujući i najveće festivale, ove godine dolazi u Vinicu i najavljuje glazbeni spektakl.

Pionir balkanske elektronske muzike, jedan od osnivača benda Bastion te jedan od članova legendarnog makedonskog benda Leb i sol, nakon nastupa na gotovo svim glazbenim festivalima u regiji Balkana ( Exit INmusic festival, Greenfest, Urbanfest…), Djaikovski dolazi na Schengenfest 2014.

Ulaznice za Schengenfest 2014. dostupne su po cijeni od 60,50 eura ​​do 28. svibnja, nakon čega slijedi poskupljenje. Za tu cijenu dobit ćete bogat glazbeni program svjetski poznatih glazbenika, još bogatiji i raznovrsniji popratni program, ulaznicu za festival i besplatno kampiranje.

Ulaznice možete kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima te putem www.eventim.hr; www.entrio.hr te putem www.kartoteka.si.

Objavljeno 24.04.2014.

Vremeplov

Borba za identitet - ako je nekome do njega stalo - uvijek se vodi u vrtiću, školi, na poslu, u obitelji, u disko-klubu, u medijima, na birou za zapošljavanje...
Aljoša Pužar, riječki filozof