Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Kanadski indie pop duo u Tvornici

Video: Kanadski indie pop duo u TvorniciTegan and Sara, kanadski indie pop duo, dolaze u četvrtak 07.11. u zagrebačku Tvornicu kulture na svoj premijerni i ekskluzivni nastup u našoj regiji.

Tegan i Sara u karijeri su objavile sedam studijskih albuma koji su se ukupno prodali u nekoliko milijuna primjeraka, nastupale na svjetskim turnejama kao support za The Killers, Neil Younga i The Black Keys, a samo ove godine u naslovnim ulogama pojavile su se na Coachella festivalu, SXSW i Lollapaloozi.

U njihovoj rodnoj Kanadi aktualan album “Heartthrob” nominiran je za Polaris nagradu, njihov ekvivalent britanske Mercury nagrade. “Heartthrob” objavljen je 29.01. i već u prvom tjednu izlaska ulovio laskavo treće mjesto Billboardove top liste. Album je ocjenjen kao njihov najkomercijalniji dosad, a prvi singl “Closer” (koji je dosad zabilježio više od 7 milijuna gledanja na YouTubeu) donio im je uspjeh na ljestvicama diljem svijeta.

Mjesec i pol dana uoči njihovog prvog dolaska u ovaj dio Europe Tegan i Sara pustile su u eter singl “Goodbye, Goodbye” praćen odličnim spotom u režiji Natalie Rae Robinson za koji su izjavile: “Htjeli smo napraviti spot koji će prikazati mutnoću komunikacije koja nas često ostavlja diskonektirane i izolirane”

Premijerno i ekskluzivno gostovanje ovog iznimnog pop dua “pojačano” je nastupom 16-godišnje glazbenice SOAK koja stvara glazbu “inspiriranu bićima iz mora”, a kao najveće utjecaje izdvaja Fleet Foxes, Phoenix, Bombay Bicycle Club te, naravno, Tegan i Saru kojima će gostovati na petnaestak datuma europske turneje. Sa svojim odličnim EP-em “Sea Creatures” i singlom “Trains” u dvije godine koliko je na sceni osvojila je otočke medije, od kojih je Guardian istaknuo da je u pitanju glazbenica na koju se treba obratiti posebna pažnja.

SOAK prati Tegan i Saru na europskoj turneji u sklopu koje će po prvi put doći u naše krajeve, na premijeran, ali i ekskluzivan koncert. Naime, nastup u Tvornici kulture jedini je u našoj regiji I krugu od nekoliko stotina kilometara. Osim Hrvatske Tegan i Sara nastupaju u Engleskoj, Njemačkoj, Poljskoj, Mađarskoj, Češkoj, Slovačkoj, Austriji, Švicarskoj i Italiji nakon čega odlaze put Kine, Filipina i Malezije.

“Heartthrob” album stream

“Closer”
Ulaznice u pretprodaji iznose 120 kn, dok će na dan koncerta trebati izdvojiti 150 kn.

Prodajna mjesta:
• Dirty old shop, Tratinska 22
• Rockmark, Berislavićeva 13
• Dancing Bear Shop, Gundulićeva 7
• Dallas Music Shop, Tkalčićeva 7
• Eventimova prodajna mjesta i www.eventim.hr

Koncert Tegan And Sare organizira LAA.Objavljeno 06.11.2013.

Vremeplov

Sa stajališta oblika, obrazac za sve umjetnosti glazbenikovo je umijeće.
Oscar Wilde