Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Kawasaki 3P ’3Problema’

Video: Kawasaki 3P ’3Problema’ Kawasaki 3P predstavili novi singl ’3Problema’ pa nakon šest godina najavili konačan izlazak trećeg studijskog albuma ’Goli zbog pasa’.

Koncertna promocija albuma održat će se 19. veljače u Malom pogonu Tvornice kulture s ograničenim brojem ulaznica, a veliki koncert najavljen je za 21. ožujka u Velikom pogonu Tvornice.

’3problema’ svoj nov’ novcat’ singl osebujan bend Kawasaki 3P izbacio je van u četvrtak 22. siječnja pa paralelno s tim najavio i konačan izlazak trećeg studijskog albuma.

Izdanje koje će prekinuti dugu šesotogodišnju ’’albumsku’’ pauzu Kawasaki 3P-a nosi naslov ’Goli zbog pasa’; pretposljednji studijski album ’Idu Bugari’ bend je objavio u travnju 2009. godine. Koncertna promocija albuma s ograničenim brojem ulaznica na 200 komada održat će se 19. veljače u Malom pogonu Tvornice Kulture.

Šest godina bez albuma nije značilo i mirovanje za Kawasaki 3P, svirali su uzduž i poprijeko Hrvatske i regije, gostovali na festivalima, napravili izmjene u bendu, uspješan album ’Idu Bugari’ objavili na vinylu (Dancing Bear Records), a tijekom tog su perioda uspjeli iznjedriti i dva singla ’Jebotext’ te ’Loš, zao’, pjesmu koja je u trenutku objave (proljeće 2014. godine) dala naslutiti da se bend ozbiljino latio studijskog posla.Materijali koji će svoje mjesto naći na albumu ’Goli zbog pasa’ snimani su uz produkcijsku podršku puležana Edija Cukerića (The Bambi Molesters, Goribor, Hladno pivo, My Buddy Moose, Gustafi...) u studijima RSL production u Novom Mestu, Studiju Kramasonic i Dancing Bear studiju u Zagrebu. Sve pjesme odsvirao je bend u cjelosti osim što je pred kraj snimanja Stjepana Jurekovića, koji je zbog privatnih razloga morao napustiti postavu, zamijenio Nikola Babić koji će od sada nadalje igrati ulogu glavnog bubnjara u mjuziklu Kawasaki 3P-a.

’Goli zbog pasa’ ukupno nosi trinaest pjesama koje predvodi friško lansiran’ singl ’3problema’ premijerno izveden na Radiju 101 te prateći video spot čiju režiju potpisuju Mario Borščak i Demirel Pašalić, a koji je premijerno izveden na RTL televiziji u emisiji Top.Hr 40 te na portalu muzika.hr u nedjelju 25. siječnja.

Sve pjesme s albuma u tančine ilustriraju glazbeni svemir Kawasaki 3P-a koji je satkan od ska, punk i rock melodija, uličnog imidža te duhovitih ljubavno-socijalno-žestokih, a ponekad naizgled šarmantno besmislenih tekstova.

Novi album Kawasaki 3P-a kojega mnogi s iskrenim nestrpljenjem dugo očekuju neće razočarati svoje fanove, dapače već sam naslov ’Goli zbog pasa’ daje naslutiti da bend nastavlja svojom dobro utabanom stazom na kojoj često nema kompromisa spram mainstream.

Album ’Goli zbog pasa’ bit će objavljen sredinom veljače, a na glazbenom servisu Deezer bit će ekskluzivno dostupan već od utorka 27. siječnja.

Izlazak ’fizičkog’ izdanja bit će podebljan promotivnim koncertom koji je zakazan za 19. veljače u Malom pogonu Tvornice Kulture. Za tu prigodu u prodaju će biti pušteno tek 200 ulaznica po cijeni od 100 kn. Svaki kupac ulaznice za promotivni koncert 19.02. dobit će na poklon album ’Goli zbog pasa’, a ulaznice će se moći kupiti samo u Dancing Bear CD shopu (Gundulićeva 7).

Nakon nešto manje od mjesec dana Kawasaki 3P će imat novo ukazanje u Tvornici Kulture, ali ovoga puta u Velikom pogonu na prvi dan proljeća 21. ožujka. Cijene ulaznica za Veliki pogon iznosit će 60 kn u pretprodaji te 80 kn na dan koncerta.
Više informacija o prodaji ulaznica za oba koncerta uskoro!

KAWASAKI 3P:
Tomislav Vukelić – Tomfa: vokal
Davor Viduka: Gitara
Mario Borščak : Bas
Demirel Pašalić: Flugerhorn, vokal
Toni Babarović: Gitara
Igor Pavlica: Truba
Stipe Mađor: Truba
Luka Dominik: Truba
Nikola Babić: Bubanj

A, ’GOLI ZBOG PASA’ su:
1. veliki dispečer
2. 3problema
3. kristin
4. lovac
5. dugodugoduo
6. pusica
7. dizeldorf, frankfurt
8. šatro
9. dr. albert
10. glava-pismo
11. jebotext
12. loš, zao
13. sjekirom u glavu

Objavljeno 31.01.2015.

Vremeplov

Odrastanje u društvu punom nesigurnosti, gdje snaga države počiva na strahu i gdje je prisutna neka vrsta institucionaliziranog terorizma, dalo mi je zanimljive nazore. Osjećam potrebu preispitati sve događaje i dublje promatrati likove, za razliku od ljudi koji su odrastali u sigurnijem okruženju.
Alexandar Balanescu (Balanescu Quartet)