Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: KOIKOI predstavili spot za singl ”Putem mimoza”

Video: KOIKOI predstavili spot za singl ”Putem mimoza”Beogradski indie rock sastav KOIKOI objavio je video spot za singl ”Putem mimoza”, koji je predstavljen na kompilaciji „Hali Gali #2“ početkom ove godine.

Pjesma ”Putem mimoza” inspirisana legendom o mimozi, ističe motiv vječne ljubavi, dok spot, snimljen u formi kratkog igranog filma, prikazuje dirljivu priču o zabranjenoj ljubavi smještenu u doba poklada, a njegova magična atmosfera oživljava duh drevnih mitova.

Spot nosi potpis reditelja Raška Miljkovića i predstavlja drugi zajednički projekat benda KOIKOI i ovog talentovanog mladog umjetnika. Glavne uloge tumače frontmen benda Marko Grabež i glumac Strahinja Blažić. Direktor fotografije je Nemanja Veselinović SAS, dok su scenaristi Boris Grgurović i Raško Miljković. Producentsku ekipu čine Jelena Radenković i Miljana Milojković.

Reditelj spota, Raško Miljković, poznat široj javnosti po svom nagrađivanom filmu „Zlogonje“, izrazio je oduševljenje novom suradnjom s bendom KOIKOI. Miljković je istakao da je snimanje spota za pjesmu „Misisipi“ bilo divno iskustvo, ali da nije očekivao ponovno upuštanje u projekt poput muzičkog spota za alternativni rock bend.

„Za sve je kriv bend koji i dalje pravi dobru muziku, koja prosto vapi za dobrim spotom. Ovog puta smo uspjeli napraviti jednu vrlo posebnu sinergiju izmedju spota i pjesme. Imam dojam da su oni sad u nekoj vrlo čudnoj simbiozi gdje se na određen način nadopunjuju. Spot postaje bolji zbog pjesme, ali i pjesma na neki način postaje bolja zbog spota. Sve je suštinski utkano u taj mit o Mimozama. Mislim da smo uspjeli taj mit postaviti u malo drugačiji kontekst, a da ipak u duhu spota zadržimo suštinu same priče. Moram se i iskreno zahvaliti prvo mojoj dragoj filmskoj ekipi, bez čijeg talenta i entuzijazma nikad ne bismo uspjeli napraviti ovaj spot. Zatim, izuzetno talentiranim glumcima koji su uspjeli napraviti jedan vrlo ubjedljiv i iskren odnos, da naprave nešto veoma nježno i uvjerljivo. I na kraju i samom bendu što i dalje prave izvrsnu muziku, a imaju dovoljno povjerenja da tu muziku povjere i puste nas da skrajamo i snimamo spotove u koje vjerujemo“.Marko Grabež, frontmen sastava KOIKOI, opisuje pjesmu „Putem mimoza“ kao odu ljubavi, naglašavajući da je ovaj put simbol svih potisnutih ljubavi koje su iznikle iz bola i mirišu u spokoju – nježan, bolan, opojan, trnovit, jednosmeran i zabranjen. On dodaje da je ideja za spot proizašla iz pitanja što zapravo znači zabranjena ljubav u današnjem lokalnom kontekstu, obzirom na brojne izazove i prepreke koje nosi.

„Legenda o mimozi, koja me je inspirirala da napišem tekst, govori o zabranjenoj ljubavi između ribara i djevojke iz aristokratske porodice. Iako su klasne razlike nažalost i danas jedna od najdominantnijih društvenih odrednica, ipak se mnogo rjeđe susrećemo s primjerima porodica koje staju na put odabira partnera svog djeteta i biraju umjesto njih partnera iz interesnih ili drugih razloga. To je jedan od razloga što smo u kontekstu zabranjene ljubavi danas, ipak temu ljubavi u queer zajednici prepoznali kao snažniju“ zaključuje Grabež.

KOIKOI opisuju suradnje sa talentiranim Raškom Miljkovićem i njegovim timom kao stvaranje „malog filmskog čuda“. Raduju se budućim zajedničkim poduhvatima, jer vjeruju da su u video spotu „Putem mimoza“ zajedno ispričali priču koja će nježno dotaći srca mnogih, noseći sa sobom važnu i inspirativnu poruku.

Bend KOIKOI trenutno radi na svom drugom studijskom albumu, čije je izdanje planirano za jesen.

„Hali Gali #2“ kompilacija predstavlja presek alternativne beogradske scene i obuhvata deset bendova sa deset novih pesama. Pored sastava KOIKOI, na kompilaciji su i Šajzerbiterlemon, Sitzpinker, proto tip, Vizelj, Gazorpazorp, sv. Pseta, Daze, Cactus Fields i Ubili su Batlera. Kompilacija je nastala u produkciji HG, Kišobrana i Pop Depresije, a dostupna je na digitalnim platformama, Bandcamp-u i YouTube-u. Tokom leta biće objavljena i na ploči.

KOIKOI 12.7. nastupaju na ovogodišnjem Ljetu u MSU, u zagrebačkom Muzeju suvremenu umetnosti.


Objavljeno 09.06.2024.

Vremeplov

Pjesnici se igraju riječima.
Paul McCartney