Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Kojoti - ”Danima”

Video: Kojoti - ”Danima”Kojoti su objavili novi iščekivani singl ”Danima” i njime još jednom potvrdili svoj važan status na hrvatskoj glazbenoj sceni.

”’Danima’ je jedna lijepa, slikovita ljubavna pjesma, ujedno i najradiofoničnija od prve tri pjesme koje smo snimili za novi album, a zato smo je i odabrali za prvi singl. Pjesma ’Danima’ nije karakteristična pjesma za Kojote i vjerujem da će se mnogi iznenaditi kada je čuju, a mi volimo iznenaditi ljude“ poručuje autor pjesme i gitarist Kojota, Davor Viduka.Novitet koji se posebno izdvaja iz bendovog opusa, nasljednik je najvećih hitova Kojota, ujedno i prvi singl nakon posljednjeg studijskog izdanja ”Sve je pod kontrolom?” te će se naći na nadolazećem albumu na kojima Kojoti vrijedno rade, a koji će i ovoga puta biti objavljen za diskografsku kuću Dancing Bear.

Povodom predstavljanja najavnog singla s nadolazećeg albuma, Viduka je otkrio više detalja o samom kreativnom procesu njegova nastanka: ”Gledao sam dokumentarac o Vladi Divljanu i valjda pod dojmom odmah nakon toga napravio sam refren pjesme. Mislim da je Divljanova najveća kvaliteta kao autora bila baš u tome što je s izrazito jednostavnim akordima i riječima uspijevao napraviti lijepe ljubavne pjesme, a nikada nije ’skliznuo’ u patetiku. Na svoj sam način pokušao napraviti isto to u refrenu pjesme.“ ističe Viduka te naglašava kako je ostatak pjesme drugačiji, ali su upravo jednostavnost i lijepe slike u tekstu nešto što karakterizira pjesmu ”Danima” koja je dobila sjajan prateći video spot za koji je zaslužan Dinko Čvorić - Doringo.

”Mislim da je skup proživljenih stvari u životu, kao i osjećaj u kojem sam kada radim na pjesmi najbitniji. I zato je svaki album Kojota jako različit jedan od drugoga, jer je svaki odraz vremena u kojem je nastao. Ovo će biti drugačiji album od ’Sve je pod Kontrolom?’. Mislim da će biti jako raznolik, pozitivan i čudnovat, ali naravno da će se čuti da su to Kojoti. Ali Kojoti 2023. godine, i to nam je najbitnije.” zaključuje Viduka.

Pjesma koju aranžmanski potpisuje čitava trenutna postava Kojota, odnosno Alen Marin, Vanja Marin, Bobo Grujičić, Noa Rupčić i Davor Viduka, snimljena je u Lemon production studiju kod Srđana Sekulovića Skansija, koji ju je miksao i masterizirao te zajedno s Vidukom potpisuje produkciju.

S druge strane, oni najžešći fanovi Kojota doći će na svoje i ne trebaju brinuti, jer su već nadolazeće dvije snimljene pjesme s albuma puno brže i glasnije, kako otkriva Viduka.

Objavljeno 28.08.2023.

Vremeplov

KUD Idijoti nekad i sada? Danas su nam honorari veći i u bekstejdžu ima više piva...
Sale Veruda (KUD Idijoti)