Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Kom3dija -Međimurski ambasadori pobratimljenja lica u svemiru

Video: Kom3dija -Međimurski ambasadori pobratimljenja lica u svemiru Kao što je bilo najavljivano, world etno bend Kom3dija otisnuo se i ove godine, na leđima velikog uspavanog čakovečkog zmaja Pozoja, na turneju po zemljama i gradovima bivših
jugoslavenskih naroda. Na taj su mirnodopski pohod promoviranja dobre volje, glazbe, kulture, vina, turizma, pacifizma i optimizma krenuli naoružani štandom kulturno-turističke ponude Međimurske županije i grada Čakovca.

Turneja je počela sredinom lipnja, s gradom Beogradom i nastavila se sljededih 5 dana u Skoplju. Nakon toga, Kom3dijaši su krenuli u osvajanje južnih krajeva lijepe naše, pa su tako gostovali u Splitu, Šibeniku, Primoštenu, kupali se u Vodicama, na Murteru, te zatvorili turneju pred prepunom terasom kluba A3 u Kninu.

Odradivši sveukupno 17 svirki, iscrpljeni od putovanja i napunjeni energijom novih mjesta i ljudi, vratili su se kudi gdje ih uskoro čekaju svirke u Čakovcu, Varaždinu i Štrigovi, sve u sklopu ljetnih festivala.

Zahvaljujući spomenutim suradnicima Kom3dija je vrlo uspješno odradila svoj dio posla na projektu ”Pozoj leti! - tour 2010” čiji je nositelj novoosnovana Udruga za razvoj kulture ETNO.

Projekt de sljedeće godine nastaviti svojim putem pronoseći kulturu Međimurja i Čakovca kao urbanog kulturnog središta naše županije po krajevima gdje je Međimurje slabo poznato kao vrlo bogato kulturno i turističko odredište sjeverozapadne Hrvatske.

U skladu sa upješnom turnejom, van izlazi i novi ljetni singl Kom3dije ”Kaj ti srce oče”. Baksa je u pjesmi ’Kaj ti srce oče’, koja je ponovo, kao i prethodna singlica ’Vrnula buš se’, pisana na čakovečkom slengu, svestran tip koji je u životu svašta probao raditi, jer ”njegov stari ne vjeruje u glazbu” kao mogući izvor rješenja egistencijalnih pitanja.

Ipak, vođen svojim unutarnjim pozivom i pritisnut nepresušnom bujicom kreativnosti,
ostao je vjeran svojoj gitari i pjesmi s kojom, eto, upravo objašnjava stvarnoj ili imaginarnoj životnoj družici prirodu svog stvarateljskog puta.

Vizije o ”kućici i ugovorima” koji će u budućnosti donijeti idiličan život za njega i odabranicu njegova srca, sjajno zvuče u plesnom ”cabaret-pop” ruhu koje nam ’Kaj ti srce donosi’ u ovim ljetnim danima. Baksa i sâm u pjesmi određuje vlastiti stvaralački moto: ”Moram ti napisati/ pjesmu o ljubavi/ na koju budu plesali svi/ baš svi!”

Zanimljivost vezana uz ovu pjesmu je ta da je Baksa u tekstu proročanski predvidio ”potpisivanje diskografskog ugovora” i ulazak na ”TOP 10 ljestvice” radio postaja, budući da je pjesma nastala prije nego se zavrtio Kom3dijin kotač ulaska u svijet ”oficijelne” glazbene scene.

U sljedeće dvije video snimke pogledajte dio atmosfere s Kom3dijina koncerta na Buskerfestu u Skoplju, gdje Kom3dija njeguje tradiciju sviranja s inozemnim glazbenicima, još od Špancirfesta 2008. godine, kad je zasvirala na ulicama Varaždina sa svjetski poznatim romskim sastavom Taraf de Haiduks.

Kom3dija je tako u Skoplju u proteklih nekoliko godina zasvirala s desetak glazbenika, a video snimke nam donose svirku s makedonskim gypsy etno sastavom Čerkezi Okrestar i multiinstrumentalistom Hristijanom Paunkovskim na harmonici.

Makedonska narodna pjesma

Hrvatska narodna pjesma

PR

Objavljeno 21.07.2010.

Povezani članci

Vremeplov

Kada pričamo o tome tko je najviše utjecao na moj glazbeni ukus moram ti reći da su to... pa, moji roditelji. Oni su razgovarali pjevajući. Stvarno. Stalno su pjevali... ujutro, navečer, stalno. Pogotovo moj otac. On je Irac, znaš? Nakon par pinti piva samo bi pjevao na sav glas. U takvoj atmosferi sam odrasla do 14-te godine mada se tada uopće nisam planirala baviti pjevanjem...
Roisin Murphy, intervju za RiRock.com