Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Kom3dija -Međimurski ambasadori pobratimljenja lica u svemiru

Video: Kom3dija -Međimurski ambasadori pobratimljenja lica u svemiru Kao što je bilo najavljivano, world etno bend Kom3dija otisnuo se i ove godine, na leđima velikog uspavanog čakovečkog zmaja Pozoja, na turneju po zemljama i gradovima bivših
jugoslavenskih naroda. Na taj su mirnodopski pohod promoviranja dobre volje, glazbe, kulture, vina, turizma, pacifizma i optimizma krenuli naoružani štandom kulturno-turističke ponude Međimurske županije i grada Čakovca.

Turneja je počela sredinom lipnja, s gradom Beogradom i nastavila se sljededih 5 dana u Skoplju. Nakon toga, Kom3dijaši su krenuli u osvajanje južnih krajeva lijepe naše, pa su tako gostovali u Splitu, Šibeniku, Primoštenu, kupali se u Vodicama, na Murteru, te zatvorili turneju pred prepunom terasom kluba A3 u Kninu.

Odradivši sveukupno 17 svirki, iscrpljeni od putovanja i napunjeni energijom novih mjesta i ljudi, vratili su se kudi gdje ih uskoro čekaju svirke u Čakovcu, Varaždinu i Štrigovi, sve u sklopu ljetnih festivala.

Zahvaljujući spomenutim suradnicima Kom3dija je vrlo uspješno odradila svoj dio posla na projektu ”Pozoj leti! - tour 2010” čiji je nositelj novoosnovana Udruga za razvoj kulture ETNO.

Projekt de sljedeće godine nastaviti svojim putem pronoseći kulturu Međimurja i Čakovca kao urbanog kulturnog središta naše županije po krajevima gdje je Međimurje slabo poznato kao vrlo bogato kulturno i turističko odredište sjeverozapadne Hrvatske.

U skladu sa upješnom turnejom, van izlazi i novi ljetni singl Kom3dije ”Kaj ti srce oče”. Baksa je u pjesmi ’Kaj ti srce oče’, koja je ponovo, kao i prethodna singlica ’Vrnula buš se’, pisana na čakovečkom slengu, svestran tip koji je u životu svašta probao raditi, jer ”njegov stari ne vjeruje u glazbu” kao mogući izvor rješenja egistencijalnih pitanja.

Ipak, vođen svojim unutarnjim pozivom i pritisnut nepresušnom bujicom kreativnosti,
ostao je vjeran svojoj gitari i pjesmi s kojom, eto, upravo objašnjava stvarnoj ili imaginarnoj životnoj družici prirodu svog stvarateljskog puta.

Vizije o ”kućici i ugovorima” koji će u budućnosti donijeti idiličan život za njega i odabranicu njegova srca, sjajno zvuče u plesnom ”cabaret-pop” ruhu koje nam ’Kaj ti srce donosi’ u ovim ljetnim danima. Baksa i sâm u pjesmi određuje vlastiti stvaralački moto: ”Moram ti napisati/ pjesmu o ljubavi/ na koju budu plesali svi/ baš svi!”

Zanimljivost vezana uz ovu pjesmu je ta da je Baksa u tekstu proročanski predvidio ”potpisivanje diskografskog ugovora” i ulazak na ”TOP 10 ljestvice” radio postaja, budući da je pjesma nastala prije nego se zavrtio Kom3dijin kotač ulaska u svijet ”oficijelne” glazbene scene.

U sljedeće dvije video snimke pogledajte dio atmosfere s Kom3dijina koncerta na Buskerfestu u Skoplju, gdje Kom3dija njeguje tradiciju sviranja s inozemnim glazbenicima, još od Špancirfesta 2008. godine, kad je zasvirala na ulicama Varaždina sa svjetski poznatim romskim sastavom Taraf de Haiduks.

Kom3dija je tako u Skoplju u proteklih nekoliko godina zasvirala s desetak glazbenika, a video snimke nam donose svirku s makedonskim gypsy etno sastavom Čerkezi Okrestar i multiinstrumentalistom Hristijanom Paunkovskim na harmonici.

Makedonska narodna pjesma

Hrvatska narodna pjesma

PR

Objavljeno 21.07.2010.

Povezani članci

Vremeplov

Nisam baš želio slavu. Htio sam biti odličan u tome što radim.
Ray Charles