Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Korn kreće na turneju sa originalnim gitaristom

Video: Korn kreće na turneju sa originalnim gitaristom Brian “Head” Welch je napustio Korn 2005. godine i posvetio svoj život i svoju muziku religiji. Nakon njegovog odlaska Korn nisu izdali album koji bi mogao parirati nekom od šest koje je Head snimio s bendom. Kada su se strasti stišale gitarist i ostatak benda su obnovili svoje prijateljstvo početkom 2012. godine te se Welch pridružio Kornu na bini u North Carolinai na pjesmi ”Blind”.

Preostali članovi Korna nisu potražili zamjenu za gitarista, kao u slučaju bubnjara David Silveriae na čije je mjesto došao Ray Luzier 2007. godine. Wesley Geer je bio druga gitara na koncertima Korna ali se ne pojavljuje na bini s ostatkom benda.

Pored svog novog projekta ‘’Love & Death’’ Brian ”Head” Welch će ovog ljeta svirati i sa Kornom na festivalima. Jedan od već najavljenih je Download Festival u Britaniji.

U intervjuu o najavljenim koncertima Head kaže: ”Bi ti će to ludnica za mene, ali na dobar način! Još uvijek mi djeluje nevjerovatno jer nisam očekivao da se dogodi. Ne mrzimo se kao neki drugi bendovi. Ljudi odrastu. Nisam to očekivao, ali prošlog ožujka na Carolina Rebellion festivalu se dogodilo i emocije su me preplavile. Ljudima su suze krenule, i pomislio sam ”Ovo je dobra stvar.”

”Kada su me pozvali za nastupe ove godine, pomislio sam da je vrijeme za to. Pravo vrijeme za to. Veoma sam uzbuđen zbog svega.”


Objavljeno 08.02.2013.

Vremeplov

Loše je kad je sve složeno po sistemu kupi-prodaj. Treba imati ideju i boriti se da ta ideja zaživi i da dođe do ljudi.
Dino Šaran (Letu Štuke)