Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Kralja - ”Taj Bicikl”

Video: Kralja - ”Taj Bicikl”Na uspješna tri solo singla (”Molitva Brata Kvarta”, ”Šeke, Šeke” i ”Malena 2020”) koje je Alen Kraljić Kralja objavio u razdoblju od božićnih blagdana 2019. do danas, sada se nadovezuje i najnoviji singl ”Taj bicikl”.

Kralja je četvrti solo singl posvetio gradu Zagrebu, pjevajući o slobodi koju osjeća vozeći se biciklom po svojim najdražim dijelovima grada na lijep i sunčan dan. Spot je dobio i prigodni video spot s prizorima iz hrvatske metropole.

”Pjesma je nastala za vrijeme prvih sunčanih dana nakon potresa koji je zadesio Zagreb i ove dosadne korone koja nas je sve zatvorila u četiri zida i stavila nam brnjice. Tih dana sam znao sjesti na bicikl i vozikati se slobodno i bez cilja po kvartovima ovog našeg ranjenog grada i po tko zna koji put ponovno sam se zaljubio u njega. Pjesma govori o Zagrebu, slobodi, ljubavi prema dvokotaču, a prvi je kotač kažu pametni ljudi nastao baš tu negdje na Balkanu. ” – poručuje Kralja.Autor glazbe i teksta je sam Alen Kraljić koji je odsvirao i sve instrumente te je zaslužan i za aranžman i produkciju. Genijalni Jakša Jordes gost je na saksofonu, dok je za mastering zadužen svestrani Ante Prgin – Surka.

Objavljeno 07.10.2020.

Vremeplov

Na fakultetu sam studirao politiku, pa me to zanima. Kako neki vole pročitati dobru knjigu ili preslušati neki CD, tako ja imam potrebu za politikom. Mislim da će kapitalizam uskoro propasti jer mnoge stvari ne štimaju u njemu, posebno u Britaniji. Ma politika je svugdje zanimljiva, bilo da je riječ o Venecueli, Kosovu, Walesu...
Nicky Wire (Manic Street Preachers)