Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Krave i jazz u novom spotu Tamara Obrovac quarteta

Video: Krave i jazz u novom spotu Tamara Obrovac quarteta Krave i jazz? Sve je moguće ako se radi o novom spotu Tamare Obrovac i njene aktualne jazz momčadi za pjesmu „Cansoneita“.

Duhovit video sniman je ove godine u Istri - bez puno filozofije, ali s puno domaćih životinja i dobre volje, a premijerno je prikazan 23. studenoga u emisiji Dobro jutro Kultura.

Pjesma se nalazi na albumu ”Ulika revival”, objavljenog za švicarsku izdavačku kuću „Unit records“, a Tamara Obrovac quartet službeno će ga promovirati pred zagrebačkom publikom 04.12. u MSU s početkom u 20 sati čime započinju svoju europsku turneju.

Bitna napomena je da za potrebe snimanja ovoga spota nije ozlijeđena ili mučena niti jedna krava ili koja druga životinja. Sve je rađeno u strogoj tišini da ih se ne uznemiri.
.


Uz Tamaru Obrovac veselu i razigranu četvorku spota čine Matija Dedić na klaviru, Žiga Golob na kontrabasu i Krunoslav Levačić na bubnjevima pod redateljskom palicom Don Boba.

Album «Ulika revival» sadrži reinterpretacije Tamarinih skladbi sa CD-a «Ulika» iz 1998. godine, posvećenog njenoj baki Uliki, na kojem je po prvi puta bio predstavljen Tamarin novi način razmišljanja i komponiranja u kojem se spaja mnogozvučje istarske glazbe i dijalekta s univerzalnim jazz izričajem.

Quartet je, osim u Hrvatskoj i regiji, već održao i niz izvrsno prihvaćenih koncerata na značajnim međunarodnim festivalima (npr. Lüneburger Jazz Nights, JazzAhead Bremen, Düsseldorfer Jazz Rally, Jazz au Chellah Maroko), a u vrlo kratkom roku od datuma izdanja, CD je dobio izvrsne kritike na mnogim internacionalnim i domaćim jazz medijima.

Službena koncertna promocija započinje upravo zagrebačkim koncertom 4. prosinca u Muzeju suvremene umjetnosti, u dvorani Gorgona, a nastavlja se koncertima u Beču i Ljubljani te nastupima na festivalima u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj tijekom 2015.

Za koncert u MSU u prodaji je još samo stotinjak ulaznica, a možete ih kupiti online na www.entrio.hr, na blagajni MSU-a ( osim ponedjeljkom) ili putem svih prodajnih mjesta sustava Entrio. Ukoliko ostane ulaznica moći će se kupiti i na dan koncerta po cijeni od 100 kuna.Objavljeno 29.11.2014.

Vremeplov

Uzmimo punk muziku. Sa glazbenog aspekta lako je reći da je to ... mm... sranje. Ali, to je također sociološki fenomen po svojim sociološkim implikacijama. Mladi ljudi, kao ljudska bića, odgovaraju okolini koja je manje više neprijateljska ili puna nasilja.

John Mclaughlin