Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Krave i jazz u novom spotu Tamara Obrovac quarteta

Video: Krave i jazz u novom spotu Tamara Obrovac quarteta Krave i jazz? Sve je moguće ako se radi o novom spotu Tamare Obrovac i njene aktualne jazz momčadi za pjesmu „Cansoneita“.

Duhovit video sniman je ove godine u Istri - bez puno filozofije, ali s puno domaćih životinja i dobre volje, a premijerno je prikazan 23. studenoga u emisiji Dobro jutro Kultura.

Pjesma se nalazi na albumu ”Ulika revival”, objavljenog za švicarsku izdavačku kuću „Unit records“, a Tamara Obrovac quartet službeno će ga promovirati pred zagrebačkom publikom 04.12. u MSU s početkom u 20 sati čime započinju svoju europsku turneju.

Bitna napomena je da za potrebe snimanja ovoga spota nije ozlijeđena ili mučena niti jedna krava ili koja druga životinja. Sve je rađeno u strogoj tišini da ih se ne uznemiri.
.


Uz Tamaru Obrovac veselu i razigranu četvorku spota čine Matija Dedić na klaviru, Žiga Golob na kontrabasu i Krunoslav Levačić na bubnjevima pod redateljskom palicom Don Boba.

Album «Ulika revival» sadrži reinterpretacije Tamarinih skladbi sa CD-a «Ulika» iz 1998. godine, posvećenog njenoj baki Uliki, na kojem je po prvi puta bio predstavljen Tamarin novi način razmišljanja i komponiranja u kojem se spaja mnogozvučje istarske glazbe i dijalekta s univerzalnim jazz izričajem.

Quartet je, osim u Hrvatskoj i regiji, već održao i niz izvrsno prihvaćenih koncerata na značajnim međunarodnim festivalima (npr. Lüneburger Jazz Nights, JazzAhead Bremen, Düsseldorfer Jazz Rally, Jazz au Chellah Maroko), a u vrlo kratkom roku od datuma izdanja, CD je dobio izvrsne kritike na mnogim internacionalnim i domaćim jazz medijima.

Službena koncertna promocija započinje upravo zagrebačkim koncertom 4. prosinca u Muzeju suvremene umjetnosti, u dvorani Gorgona, a nastavlja se koncertima u Beču i Ljubljani te nastupima na festivalima u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj tijekom 2015.

Za koncert u MSU u prodaji je još samo stotinjak ulaznica, a možete ih kupiti online na www.entrio.hr, na blagajni MSU-a ( osim ponedjeljkom) ili putem svih prodajnih mjesta sustava Entrio. Ukoliko ostane ulaznica moći će se kupiti i na dan koncerta po cijeni od 100 kuna.Objavljeno 29.11.2014.

Vremeplov

Biti pjevačica je dar. Znači da maksimalno koristim dar kojim me je Bog podario. Sretna sam s time.
Aretha Franklin