Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Laibach & Simfonijski orkestar RTV Slovenije - ”Resistance Is Futile”

Video: Laibach & Simfonijski orkestar RTV Slovenije - ”Resistance Is Futile”’’Resistance Is Futile’’ novi je video grupe Laibach realiziran na koncertu održanom na ljubljanskim Križankama zajedno sa Simfonijskim orkestrom RTV Slovenije.

S istim programom najveći slovenski bend stiže u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog u utorak, 9. svibnja.

Studijska verzija pjesme ’’Resistance Is Futile’’ nalazi se na aktualnom albumu Laibacha ’’Spectre’’, a grupa ju je maestralno izvela na velikom koncertu u Ljubljani 2. rujna gdje je video i snimljen.

Tom prilikom Laibach su, sa Simfonijskim orkestrom RTV Slovenije izveli novi autorski rad, 30-minutnu suitu inspiriranu motivima epa ’’Krst pri Savici’’, najvećeg slovenskog pjesnika, Franca Prešerna, koja govori o pokrštavanju alpskih Slovenaca (Karantanaca) u 8. stoljeću. Ova pjesma predstavljena je u korelaciji s Laibachovim tumačenjem odlomka iz Griegove nedovršene opere ’’Olav Tryggvason’’, koja se bavi sličnom tematikom krvavog rođenja kršćanstva u Norveškoj i Švedskoj.

U drugom dijelu koncerta grupa je s orkestrom odsvirala niz svojih poznatijih pjesama kao što su ’’Smrt za smrt’’, ’’Eurovision’’, ’’Now You Will Pay’’, ’’Whistleblowers’’, ’’We Are Millions And Millions Are One’’, ’’Resistance Is Futile’’, ’’Opus Dei / Leben heisst Leben’’ i mnoge druge.Aranžmani za orekstar rezultat su suradnje između mladog slovenskog kompozitora Anžeta Rožmana i grupe Laibach, a orkestrom će dirigirati Simon Dvoršak. Na pozornici Lisinskog bit će oko 90 ljudi što je najveći i najzahtjevniji Laibachov koncert ikad održan u Hrvatskoj te jedna od najvećih produkcija postavljenih na scenu zagrebačke koncertne dvorane.

S tim fantastičnim programom, naziva ’’Naše pjesme, vaši snovi’’, Laibach stiže u Lisinski 9. svibnja na jedan od najočekivanijih koncerata ovog proljeća u Zagrebu. Atmosferu oko novog Laibach gostovanja dodatno je podigla premijera dokumentarnog filma ’’Liberation Day’’ koji prati njihovo gostovanje u Sjevernoj Koreji.

Ulaznice po cijenama od 190, 220 i 250 kn u prodaju kreću u četvrtak, 2. veljače u 9:00. Kupiti se mogu na prodajnim mjestima i online servisima Ulaznice.hr i Eventim.

Objavljeno 22.03.2017.

Vremeplov

Jedina stvar čudesnija od glazbe je čovjek iza nje.
Ray Charles