Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Laibach osvojio Europu

Video: Laibach osvojio EuropuDugoočekivani studijski album grupe Laibach “Spectre”, službeno objavljen 03.03., dočekan je hvalospjevima od mnogih eminentnih europskih medija. Tri dana nakon izlaska grupa je započela dugu turneju po Starom kontinentu u sklopu koje dolaze i u Zagreb.

“Laibach – nevjerojatni kumovi pokreta Occupy i Anonymous – relevantniji nego ikad” piše Guardian. “Spectre je dokaz da nitko to ne radi bolje” ističe The Wire, dok glazbeni portal Rock A Rolla podcrtava da je album “divlji, ambiciozan I zreo za krivo tumačenje i previše analiziranja”.

Laibach su od samog početka isticali da će “Spectre” po mnogočemu označiti novo poglavlje u povijesti benda. Velik i važan, ali usudili bi se reći i, opasan korak naprijed za grupu koja se politički nikad nije jasno opredjelila, ali je konstantno analizirala politiku kroz svoja djela. Sad je došlo vrijeme da se puno toga promjeni jer “Spectre” doslovce zvuči kao politički manifest u poetskoj formi. S novim tekstovima i pjesmama Laibach, koji su uvijek djelovali kontroverzno ili odavali dojam da djeluju, jasno zauzimaju stranu i svjesno napuštaju udobnost svoje nekadašnje političke slobode i neutralnosti.

U prvi plan je brzo dospjela zarazna “The Whistleblowers”, zarazna i optimistična tema s klasičnim “militantnim i simfonijskim” štihom Laibacha koja zvuči kao nastavak “Colonel Bogey Marcha” i aludira na heroizam novih, “digitalnih” Prometeja slobode - Bradleya Manninga, Edwarda Snowdena, Juliana Assangea. Odličan pripadajući spot režirao je Norvežanin Morten Traavik koji je treningu mladih latvijskih gimnastičara dodao štih komunističkih propagandnih filmova I nazvao ga “vizualnim manifestom”.

Laibach - The WhistleblowersUz objavu albuma Laibach su odlučili oformiti političku stranku kako bi, prema svojim riječima, “kreirali mogućnost za organizirani i sinkronizirani međunarodni pokret koji će pomoći promjeniti svijet gdjegod je potrebno i moguće. Pristupanje stranci je besplatno, na adresi http://spectre-party.org/spectre-party/, ali uz napomenu da jednom kad se učlane članovi ne mogu napustiti stranku već jedino stranka može napustiti njih.

Koncertom u švicarskom Luzernu 6. ožujka Laibach su započeli dugačku europsku turneju u sklopu koje će obići 17 država Starog kontinenta uz jedan izvanredni izlet na Daleki istok, točnije u Hong Kong gdje će nastupiti 22. ovog mjeseca, Na europskom putu naći će im se, između ostalih i London, Pariz, Amsterdam, Koeln, Rim, Frankfurt, Drezden, Berlin, Malmoe, Poznanj, Gdanjsk, Beč, Budimpešta, Prag, Ljubljana, Beograd i Zagreb. U dva I pol mjeseca grupa će odsvirati 27 koncerata.

Laibach u zagrebačku Tvornicu kulture dolaze 09.05.

Ulaznice za koncert nalaze se u prodaji po cijeni od 95 kn do 08.05.2014. Na dan koncerta cijena ulaznice iznositi će 110 kn.

Prodajna mjesta:
• Tvornica kulture (Ljudevita posavskog 1)
• Entrio prodajna mjesta i www.entrio.hr
• Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

Objavljeno 31.03.2014.

Vremeplov

Znam što sam učinio za glazbu ali ne zovite me legendom. Zovite me - Miles Davis.
Miles Davis