Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Laura Stevenson u Tvornici kulture

Video: Laura Stevenson u Tvornici kultureAmerička kantautorica Laura Stevenson dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u nedjelju 15. 05. 2016. godine, praćena svojim bendom.

Kritika hvali indie rock mlade pjevačice i njene odrješite tekstove i jake melodije upotpunjene zvukom gitara. Laura je rođena u obitelji morepolovaca i glazbenika na Long Islandu, jako rano je počela svirati klavir, srednju školu je provodila odlazeći na punk koncerte i pjevajući u raznim zborovima, a tek se u kasnim tinejdžerskim godinama sama naučila svirati gitaru.

Pisala je pjesme i nastupala solo dok se nije pridružila bendu Bomb The Music Industry!, te je 2005. godine s većinom članova tog benda pokrenula novu glazbenu priču Laura Stevenson & The Cans. Objavila je četiri albuma, i to debitantski ”A Record” 2010. godine, godinu nakon uslijedio je ”Sit Resist” kojeg prvi put snima s bendom.Oba albuma su joj priskrbile fanove koji je hvale zbog njenog glasa, upečatljivih tekstova i jednostavnosti. 2013. donosi kritički hvaljeni ”Wheel” na kojem se Laura igra s prozom i humorom, te pjeva o prolaznosti, ljubavima i krajnosti u životu. Od jakih bubnjeva i distorzija, preko glatkih dionica na gitari ili solo izvedbe Laure, “Wheel” je album ju odmiče od lo-fi pristupa.

Dok je hvaljeni album ”Wheel” bio pun osobnih nesigurnosti i zazivao je Laurine folk i country utjecaje, novi album ”Cocksure”, objavljen 2015. godine, je izravan i snažan, rock and roll album. Na njemu portretira teške teme kao što su tragična smrt, samonametnuta izolacija, tjeskoba, i to na način da u pjesmama zvuče sretno, ali i u drugoj krajnosti jako mračno.

Utjecaji bendova kao što su The Lemonheads, Liz Phair, The Replacements i Weezer čuju se na aktualnom albumu, a zvuk i dalje opisuje Laurinu jedinstvenu ranjivost, ali i predanost čvrstim i iskrenim melodijama. Mnoge pjesme su jednostavni tijek misli, kako se ne bi ubila spontanost. Ovaj osjećaj spontanosti je u potpunosti zadržan i u načinu na koji je album ”Cocksure” sniman budući da su svi glavni instrumenti snimljeni uživo.

Laura i njen bend do sada su se otisnuli na turneje diljem svijeta, nastupajući s raznim imenima indie, punk i folk žanra kao što su Beirut, The Mountain Goats, The Walkmen, Best Coast, Chelsea Wolfe, Battles, Titus Andronicus, Cults, Screaming Females, Lemuria, Fake Problems, The Wild ili Handsome Furs.

Laura Stevenson dolazi u Zagreb u sklopu velike europske turneje koja uključuje nastupe u Austriji, Češkoj, Njemačkoj, Danskoj, Švedskoj, Portugalu, Ujedinjenom Kraljevstvu, a u Hrvatsku dolazi u Tvornicu kulture 15. svibnja.

Ulaznice su u pretprodaji po 45 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 60 kn.

Službena prodajna mjesta:
• Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
• Aquarius CD shop, Varšavska 1
• Dirty Old Shop, Tratinska 18
www.entrio.hr

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

Objavljeno 26.02.2016.

Vremeplov

Volim ”male” ljude i smatram da nikada ne treba ljude razlikovati prema tome tko što radi. Jednom sam se usred noći našao na pljusku sam s neispravnim autom. I odjednom su se stvorili djelatnici riječke Čistoće i pomogli mi odgurati auto. Nemojte nikada razlikovati ljude s obzirom na znanje ili titulu jer svi smo mi - samo ljudi.
Ljubo Kostić, riječki odvjetnik