Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Manu Chao - Koncert u Beogradu je bio više od ”pozitivne energije”

Video: Manu Chao - Koncert u Beogradu je bio više od ”pozitivne energije”Manu Chao nastupio je u Hali sportova u subotu navečer 11 godina nakon posljednjeg koncerta u Beogradu. Podsjetiti ćemo da je nastupio na EXIT-u, i još jednom u Novom Sadu.
Koncert u Beogradu je bio više od ”pozitivne energije” ...

Preko 7.000 ljudi slušalo je pjesme o ratu, miru, ljubavi i boljem životu, dok su se na ekranu izmjenjivale karikature Georgea Busha i Hitlera uz natpis: ”Demokracija?”

Podsjetimo: Manu Chao je odbio svirati u najvljenoj Hali ”Pionir” zbog reklama prepoznatljivih brandova, pa su ga fanovi morali slušati u Hali sportova na Novom Beogradu.

U Hali gdje nije bilo ventilacije niti klimatizacije. U prepunoj Hali sportova niste mogli disati, nije bilo lako probiti se ni do šanka, ni do toaleta ... što je propust ove zgrade ali nikako i organizacije . AAA produkciji idu najviše ocjene za organizaciju ovog događaja za pamćenje.
José-Manuel Thomas Arthur Chao tj.. Manu Chao izašao je na binu u točno zakazano vrijeme s prepoznatljivim kačketom i koncert je polako odskakao od uobičajenog - dobivao je onaj oblik LIVE nastupa gdje se takav nastup pamti ali i priželjkuje ponovni susret.

Hitovi ”Mr. Bobby”, ”5 razones”, ”Clandestino”, ”Me gustas tu”, ”La vida tombola”, ”Mala vida”, ”Sidi H’bibi” i druge pjesme su uz pomoć benda i njihove pozitivne energije s bine (članovi benda ”La Ventura”: gitarist Madjid Fahem, bubnjar Philippe Teboul i basist Gambeaut) držali masu hipnotizirano koja je neumorno podržavala ritam muzike ali i neumornog Chao-a koji je dolijevao tempo svojom energijom koju je neštedimice poklanjao prisutnima (udaranje mikrofonom po grudima!) kao i samog sebe putem svojih pjesama ...

”Beograde, da vas čujem”, vikao je Manu praćen odličnim bendom La Ventura. - Idemo, Srbijo! Potrebno nam je da pjevate s nama! - Latino muzika i punk - ili nedostatak zraka i prevelika temperatura - možda je se sve to utjecalo da se u publici vide fanovi u majicama dok na bini dobivate Manu Chao raskopčane košulje ... Znoj, radost, glazba i ritam - publici ništa nije moglo pokvariti dobro raspoloženje koje je trajalo nešto više od dva sata. Manu Chao pozdravio se sa beogradskom publikom - maestralan koncert koji će se prepričavati.

Ostaje pitanje zašto je sve to ispalo tako? Pa odgovor je: Manu Chao-a je prilično lako zavoljeti. Ako ga je netko prvi put vidio na ovom koncertu nametnuo se zaključak: Manu je zabavan, pozitivan, iskren, bori se za prava ugroženih bez obzira na njihove koordinate, stvara glazbu koja dotiče (da kažemo) pet svjetskih kultura, osvaja od prve odsvirane melodije , šalje poruke mira ili kao što su to rekli mnogi mnogo ranije: Manu Chao je Che svjetske glazbene scene - tko se ne složi znači da nije bio na koncertu…Ivica Stanković

Objavljeno 18.09.2013.

Vremeplov

Svirajući s ljudima raznolikih izričaja čovjek širi vidike, a Rijeka ima pregršt kvalitetnih glazbenika koji imaju što za reći.
Vedran Križan (Manofon), intervju za RiRock.com