Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: marisol predstavlja debitantski album ”Žene mape”

Video: marisol predstavlja debitantski album ”Žene mape”Akustično-elektronski dvojac marisol predstavlja album prvijenac “Žene mape” i poziva u svoj svijet mango popa.

Album su stvarali i snimali u nekoliko dnevnih boravaka želeći zadržati toplinu i atmosferu koja ponekad izostane u strogim studijskim uvjetima. Sami su autori glazbe i stihova, dok su aranžmane i produkciju radili s producentom Marijem Krnićem.

”Pjesme su nastajale u jednom dnevnom boravku na akustičnoj gitari, kao u nekom produljenom jam sessionu, uz postojeće stihove, bez ideje što želimo pjevati i svirati, samo su izašle iz nekog našeg ormara i nakon nekog vremena postale zaokružena cjelina. Put do nekud i nazad. Stihovi su nastajali kao neki oblik dnevničkog zapisa jednog proteklog vremena. Na albumu se nalazi devet pjesama, kao devet stanica ili devet stranica iz našeg života. Svaka od njih je neki isječak koji smo proživjeli. Svoju konačnu boju i zvuk dobile su u jednom drugom dnevnom boravku u kojem smo se poigrali sa zvukovima iz računala”, kaže marisol za svoj debitantski uradak.Mix i mastering radili su Igor Ivanković i Mario Krnić u studiju level-loint, a ilustraciju covera potpisuje Anita Celić Cella. Album je objavljen za LAA, a s njega su ranije skinuta dva singla s kojima se bend predstavio. Hvaljeni “Kontrol frik” prati i sjajan spot u režiji Nikice Zdunić, a govori o kontrol frikovima u jednom odnosu, dok “Pasivna agresija” ovu pojavu u međuljudskim odnosima pokušava učiniti lijepom kroz oprečnu melodiju i aranžman.

Pjesma “Mango” evocira bezbrižne trenutke godišnjeg odmora i nastala je u dalekom kutku Azije, a naslovna “Žene mape” opisuje podvojenost između žene koja se izvana snalazi u prostoru, dok iznutra traži put prema sebi. I ostale pjesme govore o odnosu u kojem su glavni akteri svjesni razlika, ali žele biti prihvaćeni. Tako je “Dijete” pjesma o nezrelom i povrijeđenom unutrašnjem djetetu koje želi da ga se vidi, “Sidro” opisuje mjesto na kojem smo usidreni, a želimo se otrgnuti dok “Molim, hvala, oprosti” poziva na zrelost i odbacivanje dijelova ega. “Trio de Janeiro” je pjesma o otvorenosti i slobodi, a uskoro će biti objavljena kao treći singl, te je u pripremi i spot.Dvojac je ranije izbacio i live session s četiri live izvedbe pjesama, a svojevrstan mali glazbeni film sniman je u prekrasnom ambijentu hotela Arkada na Hvaru u režiji Nikice Zdunić. Njime su približili svoj svijet mango popa, a sve je to bio uvod u sjajan debi uradak benda koji kroz plesno, intimno, melankolično te istovremeno sretno iskustvo predstavlja nešto svježe i ukusno. ”Raditi na ovom albumu bila je jedna uistinu lijepa avantura. Nadamo da ćete uživati barem upola onoliko koliko smo mi uživali stvarajući ga”, poručuje marisol.

Album „Žene mape“ može se pronaći na brojnim streaming i download platformama kao što su Spotify, Deezer, Apple Music i ostali.


Objavljeno 01.05.2021.

Vremeplov

Današnji čovjek, većina ljudi, više nije okrenuta kozmosu, prirodi, nego je uronjena u tehnologiju, a ona donosi ugodu i potiče nemir, nesigurnost. Živimo u gradovima gdje imamo sve, ali se gotovo više ni zvijezde ne vide, ni livada, ni priroda, i očigledno da je taj čovjek... ostao uskraćen.
Marijan Jurčević, riječki teolog, teološki antropolog i profesor