Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Meritas-”Perfect Love”

Video: Meritas-”Perfect Love”Ako je glazba univerzalni jezik i ako je pjesma – poput šake morske vode – povezana sa svim vodama svijeta, tada će biti kako je ”Perfect Love” poruka u boci. Meri i Anita su svoju poruku uronile prije nekoliko mjeseci, poslavši upravo ovu pjesmu na Songwriting Competition u Nashville (Tennessee, USA).(foto: Davor Ivanovic)

Na natjecanje je pristiglo više od 15 000 skladbi koje su bile podijeljene u nekoliko kategorija, a ”Perfect Love” je u svojoj kategoriji bila nagrađena polufinalom i dospjela među 50 najboljih.

Žiri koji je bio na raspolaganju za preslušavanje pjesama na Songwriting Competition u Nashvilleu su sačinjavala velika imena sa svjetske glazbene scene, umjetnici, producenti i manageri najvećih diskografskih kuća, kao što su Adele, Robert Smith (The Cure), Jeff Beck, John Mayall i Peter Gabriel.

Djevojke su sigurne kako je prepoznavanje njihove pjesme još jedno od priznanja i putokaz kojega treba slijediti. ’Na ovaj način pronalazimo nove puteve i ljude koji nas mogu pratiti’, istaknula je Meri.

Grupa Meritas se već nekoliko mjeseci nalazi u domaćim glazbenim studijima gdje privode kraju pripreme za izradu svojega novog albuma.

Bit će to prvi njihov novi album studijskih snimaka nakon 2005. godine. Kako je ponovno biti u punom umjetničkom procesu? ’Najprije pokušavam, u kompozitorskom smislu, sebe iznenaditi’, ističe Anita, ’pa emociju i svježinu koju osjećam pretvoriti u note.

Prvi puta sam idejno još dublje uplovila u aranžman i postavila cijelu početnu ideju. Mislim da se to u pjesmama čuje.’

Poruka u boci – kakva ”Perfect Love” posvema jest – svojevrsna je himna budućeg, petog albuma grupe Meritas. Pjesma objedinjuje njihovu vjeru u ono sutra, u nove početke, ali i u povratak zagrljaja – činilo se: izgubljene – savršene ljubavi. Perfect Love je nastala tijekom rada na albumu koji se, osim na hrvatskom, snima i na engleskom jeziku. Producent pjesme je Dejan Orešković.

Neovisne i uporne, kakve Meritas godinama jesu, uvijek su u potrazi za novom glazbenom avanturom. Svaka ideja i put do njene realizacije predstavlja im izazov. I ovih dana nas – na svoj nenametljivi način iznenađuju – ne samo punokrvnom i dinamičnom pjesmom, već i svojom odlukom da pjesmu hrvatskoj publici predstave na engleskom jeziku.

’Will you be ready for laughter, for the things we will lose, if this love isn’t perfect, what will you choose?’


Meritas - Perfect Love

Objavljeno 29.06.2010.

Vremeplov

Što se loših trenutaka tiče nerado ih se prisjećam. Bolje je ostati pozitivnim.
Page Hamilton (Helmet)