Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Meritas ”S tobom tišina”

Video: Meritas ”S tobom tišina”Grupa Meritas godinama stvaraju svoje glazbeno carstvo u kojem uživaju I ostaju vjerene sebi. Njima je glazba način izražavanja te u nju spremaju većinu svojih težnji, želja, dilema i stavova.

Kotrljajući njihove pjesme u svojima životima, stvara se zvučna kulisa za svakodnevne situacije, a najviše za ljubav koja bi trebala biti najbitnija.

Upravo jedna takva pjesma je novi singl ”S tobom tišina” koji uz prošli ”Umjesto isprike”, najavljuje njihov peti studijski album ”Gle!”.Na ovoj pjesmi pružile su dobrodošlicu Aljoši Šeriću koji je na njihovun glazbu napisao stihove kojima se Anita služi tako sugestivno i nadahnuto.

”S tobom tišina” slavi ljubav i posvećena je meni dragim ljudima. Ima svoju zanimljivu priču i tijek nastajanja. Svoj prvi oblik je doživjela na engleskom (”You said you would love me”), a inspirirala me situacija jedne meni drage osobe koja je prolazila kroz kraj svoje ljubavi koji sam pretočila u pjesmu. Sretan nastavak uslijedio je na hrvatskom u stihovima ”S tobom tišina nikad ne smeta..” koje potpisuje Aljoša, a u priču s početka ušla je nova ljubav. Našu glazbu uvijek opisujemo kroz odraz vremena u kojem živimo i stvaramo.” - kazala je Anita Valo.

Pjesma je spojila današnjicu i ono najbolje u retro rješenjima raskošnog ruha u koje su je odjenuli producenti Pavle Miholjević, Jura Ferina i same Meritas.

Objavljeno 02.12.2013.

Vremeplov

Naravno da je teško. Zašto bi i bilo lako? Za ono što se voli treba se i boriti. Ma šta... sve su profesije teške. Dobro, ovo naše je posebno teško, al’ ko nam je kriv da smo to odabrali. Sami smo se odlučili i što sad... zašto da kukamo? Treba šutjeti i raditi!
Drago Mlinarec (na pitanje: da li je profesija muzičara posao za manijake - 1979)