Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Meritas - ’’Umjesto isprike’’

Video: Meritas - ’’Umjesto isprike’’Mjesec dana nakon izlaska singla i uspješne ’plovidbe’ radijskim eterima, pjesma ”Umjesto isprike” zaživjela i kroz video spot.

Jednog sunčanog i burovitog dana u Zadru, Prvilaci i Sabunici koji je trebao biti oblačan i spokojan; njih tri, dva balona i jedan bicikl stvorili su još jedan u nizu video uradaka za pjesmu ”Umjesto isprike”.

Mare Milin, snimateljica i režiserka spota te Anita i Meri i članice grupe Meritas, nakon takvog dana nisu mogle biti ništa drugo osim ponosne.

Trenuci u kojima se poklope emocije, pogledi, iskustva i vizije postaju djelo na koje se ne ostaje ravnodušan. Možda je upravo to način kojim bi opisali suradnju ove tri žene umjetnice koje beskompromisno stvaraju glazbu i sliku koja ih usrećuje, boli i, na kraju - ostvaruje.

Još prije samog snimanja, u svojoj viziji spota, Mare Milin je opisala bit ove pjesme: ”Video će se sastojati od niza lijepih, fluidnih slika, na mjestima i snenim. Tehnika će biti crno-bijela jer drugačije pjesmu jednostavno ne vidim; plahe crne siluete Anite i Meri uklopljene u pomalo nestvarne pejzaže. U videu će se naći simbolični motivi koji podcrtavaju tu vječnu cikličnost: kotači bicikla, i sam bicikl, baloni kontrastnih tonova, mali vergl koji vječito svira jedan te isti glazbeni motiv, a ruke ga okreću. Sve to sagradilo je sliku kakvu ćemo vidjeti u ovom spotu.”

Inače samozatajna i uvijek iskrena, Mare Milin nam je nakon snimanja video spota otkrila: ”Po prvi put u životu ne želim biti skromna. Oprostite. Jako sam sretna, ovo je moj najemotivniji i najljepši video do sada.”

Kako izgleda rad u kojem se isprepliću tolike emocije pogledajte i sami:Anita i Meri su bile dovoljno uporne i strpljive u namjeri da njihov video za ovu pjesmu osmisli i realizira upravo Mare Milin: ”Obožavamo način na koji Mare vizualizira našu glazbu, spot nas je ostavio bez riječi.”

A pjesmu koja poput mantre nagovara svakoga od nas da uplovimo u vrtlog svog života, Meritasice jednostavno opisuju: ”Umjesto isprike je pjesma koja, kada te dirne, onda te doista DODIRNULA.”

I dok plovite ovim glazbenim vrtlogom, za kraj vas ostavljamo s mislima Mare Milin:
”Cinično ponavljanje te jedne melodije kojom pjesma počinje i završava, simbolika kruga. Pred prekidom odnosa, ali koji se ipak ne okončava, nego traje i tinja, ma koliko mučan i monoton bio, iz navike, inercije i ostalih stvari zbog kojih se ne dešavaju promjene.”

Montaža video spota: Maida Srabović

Objavljeno 10.04.2013.

Vremeplov

Nogomet je festival taština. Jedanaest spermija pokušava na sve načine ući u jajašce. Jako mi je žao golmana...
Bjork