Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Močvarin koncert mjeseca

Video: Močvarin koncert mjesecaMike Watt, vječito nasmijani i dobroćudni brko u kariranoj košulji, živuća je legenda i jedna od najvažnijih ličnosti američkog rock’n’roll podzemlja. Formativne je osamdesete proveo svirajući u kultnim bendovima Minutemen (koje možda znate i kao vlasnikeJackassom proslavljene Corone) i fIREHOSE, da bi nakon toga svirao sa svima i svugdje.

S Iggy Popom i njegovim Stoogesima (čiji je basist od reuniona 2003. godine), jednako kao i s Ljiljanom Nikolovskom, nekadašnjom pjevačicom Magazina, s kojom je u bendu Madonnabees svirao Madonnine obrade. Nastupao je i snimao albume i sPorno for Pyros, J Mascis + The Fog, Ciccone Youth/Sonic Youth i mnogim drugima dok su mu Red Hot Chili Peppers posvetili svoj album ”Blood Sugar Sex Magik”. Ukoliko niste - pogledajte dokumentarac ”We Jam Econo: The Story of the Minutemen” i sve će vam biti jasno.

Tijekom posljednjih 20 godina, Watt je snimio tri solo albuma (”Ball-Hog or Tugboat?”,”Contemplating the Engine Room” i ”The Secondman’s Middle Stand”) dok u Močvaru dolazi u sklopu europske turneje na kojoj, sa svojim pajdašima iz San Pedra -The Missingmen (Tom Watson, Raul Morales), promovira svoj posljednji, četvrti solo album ”Hyphenated-man” koji je zasnovan na minimalizmu ranih Minutemena.Uz Mike Watta u Močvari u subotu 22.03. nastupaju i L’oeillèrei Guess What.

L’oeillère je pseudonim iza koga se skriva gitaristički solo act Nicolata Gardrata, Francuza trenutno nastanjenog u Brusselsu. Naoružan samo akustičnom gitarom, Gardrat po vlastitim riječima izvodi ”barbaric classical guitar compositions” - akustične kompozicije zasnovane na klasičnoj glazbi, istovremeno isprepletene sa eksperimentalnim, bučnim i ambijentalnim repeticijama.

Guess What su 2005. godine osnovali Luke Warmcop (bubnjevi, udaraljke) i Graham Mushnik (klavijature, harmonika, ksilofon), zaljubljenici u talijansku filmsku muziku iz 60-ih i 70-ih. Po vlastitim riječima, glazba koju stvaraju soundtrack je za imaginarne low budget science fiction filmove a do danas su objavili dva studijska albuma - ”Yuri Gagrin” i ”Mondo Giallo - The Best Of The Giallo Soundtracks 1968-1974”. Pridružite im se na psihodeličnom crime jazz sleazy erotic bossanova retro putovanju kroz neistražene dijelove glazbenog svemira.

Upad u pretprodaji: 60kn, na dan koncerta na blagajni kluba: 75kn

Ulaznice u pretprodaji potražite na sljedećim lokacijama: Klub Močvara, Trnjanski nasip bb; Dirty Old Shop, Tratinska 18; Rockmark, Berislavićeva 13. Rezervacije: rezervacije@mochvara.hr.

Objavljeno 21.03.2014.

Vremeplov

Kad se baviš kreativnom umjetnošću, ne vraćaš se u nešto što si već napravio, nego pokušavaš stalno raditi nešto novo, biti što raznovrsniji. Za to nema granica ako radiš ispravno.
Joey Castillo (Queens Of The Stone Age)