Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Multimedijalni institut i Žedno uho dovode Tima Heckera u Močvaru!

Video: Multimedijalni institut i Žedno uho dovode Tima Heckera u Močvaru!Nakon dva koncerta za pamćenje koje je Ben Frost u Močvari održao upravo zahvaljujući suradnji Multimedijalnog instituta i Žednog uha, došlo je vrijeme da Zagreb ugosti još jedno veliko ime suvremene elektronske glazbe, Tima Heckera.

Premda smo na njegov dolazak čekali dulje negoli je to planirano, dobra je vijest da nam Hecker dolazi na krilima sjajnog novog albuma ”Love Streams” objavljenog za veliki 4AD.

Snimljen na Islandu od strane već spomenutog kolege i prijatelja Bena Frosta, a uz gostovanje Icelandic Choir Ensemblea za kojeg je vokalne aranžmane radio još jedan genijalac Jóhann Jóhannsson, ovaj je osmi po redu album naišao na neskriveno oduševljenje kritike, ali i na pomalo iznenađujući komercijalni uspjeh zabilježen prije svega u Velikoj Britaniji i Belgiji.

”Love Streams” je, baš kao i brojni Heckerovi prethodni albumi, svoj put pronašao i do naših progresivno orjentiranih glazbenih/kulturnih magazina, među kojima valja izdvojiti osvrt Ivne Franić objavljen na Kulturpunktu, a u kojem između ostalog kaže: ”Tijekom posljednjih desetak godina, Tim Hecker se nenametljivo ustoličio kao jedno od ključnih imena suvremene eksperimentalne glazbe, čiji se opus tretira kao okvirno mjerilo za druge, ”slične” izvođače/ice.

Do toga nije došlo bez razloga – radi se o autoru koji ne posustaje u eksperimentu i gotovo svakim novim izdanjem doprinosi vitalnosti žanra. Hecker ne ponavlja eksperimente uz tek povremeno zanimljive rezultate, već svakim novim albumom barem za nijansu obogaćuje izražajnu paletu.”

Ovome se jednostavno nema što dodati već se samo može konstatirati da je Tim Hecker s razlogom jedan od najvažnijih glazbenika koji danas djeluju na polju ambijentalne elektronske glazbe.Večer otvara DJ duo Tajga&Tundra iz Žive Muzike setom eksperimentalne glazbe prožete elektroničkim i industrial utjecajima. Zvučni bezdan lišen vokala, plitkih emocija i solo dionica na saksofonu.

Ograničena količina ulaznica po promotivnoj cijeni od 55kn može se kupiti do 10.9. Nakon toga će koštati 65kn a na ulazu 80kn. Ulaznice se mogu kupiti u Dirty Old Shopu i glazbenoj knjižari Rockmark, kao i putem internet servisa navedenih dućana.

Koncert organiziraju Žedno uho i Multimedijalni institut, u suradnji sa Živom muzikom.

Ograničena količina ulaznica po promotivnoj cijeni od 55kn može se kupiti do 10.9. Nakon toga će koštati 65kn a na ulazu 80kn. Ulaznice se mogu kupiti u Dirty Old Shopu i glazbenoj knjižari Rockmark, kao i putem internet servisa navedenih dućana.
Objavljeno 08.09.2016.

Vremeplov

Možda puno lažem, ali nikada u svojim pjesmama.
Courtney Love