Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Najoriginalniji britanski jazz sastav na Nišvillu

Video: Najoriginalniji britanski jazz sastav na NišvilluGet The Blessing, najoriginalniji i najuzbudljiviji jazz sastav britanske scene - i kada je riječ o nastupima ali i o diskografiji, dolazi na ovogodišnji Nišville. Bend koji londonski ”Indipendent” naziva ”divom suvremene jazz scene” nastupiti će završne večeri festivala - 19.08.

Sastav su, pod imenom Blessing, 2000. godine u Bristolu osnovali dotadašnji članovi legendarnog trip-hop sastava Portishead: basista Jim Barr i bubnjar Clive Deamer, a originalni kombo nastao je pod utjecajem sastava i muzičara različitih orijentacija: Esbjörn Svensson Trio, Polar Bear, Acoustic Ladyland, Kings of Leon, Morphine, Elvis Costello, Albert Ayler...

Postava se ustaljuje kada spomenuta ritam sekcija u saksofonistu Jake McMurchieu (također surađivao sa Portishead) i trubaču Pete Judgeu pronalazi prave suradnike i istomišljenike kada je riječ o interesima suvremenom improviziranom izrazu, Sjeverno afričkoj kulturi i ”ne-akordskoj muzici”.

Pristalice su ”harmolodičnog” koncepta Ornetta Collemana i sa utjecajima, od spomenutog free - jazz pionira, preko Tortoise, pa do Blondie i Semjuela Beketa, GTB zaraznim melodijama i konstantno izmiču svim dosadašnjim klasifikacijama.

Poslije godina nastupa i serije probnih snimanja tokom kojih su tražili vlastiti izraz, debi album ovog progressive jazz/noise/thrash sastava (kako ih u nedostatku preciznije odrednice ”definiraju” kritičarai) “All Is Yes” iz 2008. godine dobio je prestižnu BBC Jazz Nagradu.

Grupa je trenutno na turneji po Europi i Sjevernoj Americi, kojom promoviraju nedavno objavljeni album ”OC DC”, a bubnjara Clive Deamera u novoj postavi je zamijenio Dylan Howe.
Na popisu poznatih muzičara s kojima su surađivali članovi benda su i Peter Gabriel, Loreena McKennitt, Dr John, Radiohead, Jeff Beck, Alison Moyet, Champion Jack Dupree, Siouxsie Sioux, Roni Size, Hawkwind, Robert Plant.

Objavljeno 19.05.2012.

Vremeplov

Sviram samo blues i znam da od toga neću zaraditi neke novce. Zato me samo to i zanima.
Howlin’ Wolf