Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Najoriginalniji britanski jazz sastav na Nišvillu

Video: Najoriginalniji britanski jazz sastav na NišvilluGet The Blessing, najoriginalniji i najuzbudljiviji jazz sastav britanske scene - i kada je riječ o nastupima ali i o diskografiji, dolazi na ovogodišnji Nišville. Bend koji londonski ”Indipendent” naziva ”divom suvremene jazz scene” nastupiti će završne večeri festivala - 19.08.

Sastav su, pod imenom Blessing, 2000. godine u Bristolu osnovali dotadašnji članovi legendarnog trip-hop sastava Portishead: basista Jim Barr i bubnjar Clive Deamer, a originalni kombo nastao je pod utjecajem sastava i muzičara različitih orijentacija: Esbjörn Svensson Trio, Polar Bear, Acoustic Ladyland, Kings of Leon, Morphine, Elvis Costello, Albert Ayler...

Postava se ustaljuje kada spomenuta ritam sekcija u saksofonistu Jake McMurchieu (također surađivao sa Portishead) i trubaču Pete Judgeu pronalazi prave suradnike i istomišljenike kada je riječ o interesima suvremenom improviziranom izrazu, Sjeverno afričkoj kulturi i ”ne-akordskoj muzici”.

Pristalice su ”harmolodičnog” koncepta Ornetta Collemana i sa utjecajima, od spomenutog free - jazz pionira, preko Tortoise, pa do Blondie i Semjuela Beketa, GTB zaraznim melodijama i konstantno izmiču svim dosadašnjim klasifikacijama.

Poslije godina nastupa i serije probnih snimanja tokom kojih su tražili vlastiti izraz, debi album ovog progressive jazz/noise/thrash sastava (kako ih u nedostatku preciznije odrednice ”definiraju” kritičarai) “All Is Yes” iz 2008. godine dobio je prestižnu BBC Jazz Nagradu.

Grupa je trenutno na turneji po Europi i Sjevernoj Americi, kojom promoviraju nedavno objavljeni album ”OC DC”, a bubnjara Clive Deamera u novoj postavi je zamijenio Dylan Howe.
Na popisu poznatih muzičara s kojima su surađivali članovi benda su i Peter Gabriel, Loreena McKennitt, Dr John, Radiohead, Jeff Beck, Alison Moyet, Champion Jack Dupree, Siouxsie Sioux, Roni Size, Hawkwind, Robert Plant.

Objavljeno 19.05.2012.

Vremeplov

Opraštanje je igla koja zna kako popraviti.
Jewel