Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Neponovljiv koncert Goribora u video formatu

Video: Neponovljiv koncert Goribora u video formatuNakon što je neponovljivo koncertno iskustvo grupe Goribor prošle godine zaokruženo objavom njihovog digitalnog live audio albuma jednostavno naslovljenog ”Live”, sada je u digitalnom obliku dostupan i cijeli koncertni video koji je zabilježen 19. i 20. rujna 2013. godine u zagrebačkom Vintage Industrial Baru.

Spomenuti video zapis koji bilježi neke od posljednjih nastupa benda uživo, dosad je predstavljen ekskluzivno samo putem digitalne platforme Tidal, a fanovi će sada moći pogledati i poslušati cijeli koncertni nastup i putem YouTube platforme.

Upravo je na ovom koncertnom nastupu vidljiva jasna povezanost Goribora, benda koji je ostavio neizbrisiv trag na regionalnoj sceni, i njihove vjerne publike, koju su od samih početaka svog glazbenog djelovanja pridobili upravo svojim unikatnim glazbenim izričajem, iskrenom poetikom i stilom.

Neponovljivi koncertni video nastao iz snimljenog i montiranog video materijala redateljice i producentice Jasne Zastavniković i montažera Siniše Berstovšeka, još jednom potvrđuje vanserijsko iskustvo Goribora uživo koje je ušlo u legendu i na najbolji način dočarava ovaj jedinstveni glazbeni fenomen.Kako bi se popratila objava zapisa genijalnog koncertnog nastupa u Vintage Industrial Baru, sada je predstavljen i novi live video spot za pjesmu ’’Moje misli’’, originalno četvrti objavljeni službeni singl sa slavljeničkog izdanja ’’Evo je banja’’ iz 2012.

Podsjećamo kako su protekle godine objavljena i vrhunska obljetnička reizdanja grupe Goribor pod okriljem diskografske kuće Dancing Bear. To su reizdanja prvog albuma ”Goribor” (Dancing Bear, 2007.) i obljetnički album ”Evo je banja” (Dancing Bear, 2012.), a oba su objavljena po prvi put i svaki na dvostrukom vinilu. Upravo su s ”Evo je banja”, minimalističkog glazbenog remek-djela koje je uzburkalo provjerene forme i revitaliziralo samu esenciju rocka ovih prostora, u lipnju iste godine u suradnji sa svojom matičnom diskografskom kućom obilježili njegovu desetu godišnjicu. Oba naslova osvojila su vrh Top-liste prodaje domaćih albuma u 2022. godini.

Objavljeno 09.04.2023.

Vremeplov

Umjetnik može imati terete za koje ”običan čovjek” ne zna, no ”običan čovjek” ima terete koji nisu ni dotakli mnoge umjetnike.
Patti Smith