Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Nostalgija urezana u novi čokoladni vinil singl

Video: Nostalgija urezana u novi čokoladni vinil singlPoznati splitski glazbenik Marinko Biškić, poznatiji kao Fon Biskich, još prije dvije godine odlučio je spojiti svoje dvije najveće strasti - glazbu i čokoladu - i uspio u tome!

’Najslađa gramofonska ploča’ bio bi najprikladniji naziv za zanimljiv i krajnje neobičan izum ovog poznatog splitskog sladokusca. Naime, radi se o pravoj audio ploči i singlici koja
svira na gramofonu, ali od svih se ostalih nosača zvuka razlikuje po tome što je ova - potpuno jestiva.

Umjesto vinil smjese, za njezinu je izradu upotrijebljena čokoladna smjesa sa 70 posto kakaa, a prvi takav proizvod izdao je 2012. godine kao LP.”O, kakva Luna/(Guarda che luna)”. Ovaj neobičan i bez sumnje originalan izum doživio je veliki uspjeh ne samo u Hrvatskoj, već i van njenih granica, a sada nam ovaj simpatični glazbenik i čokolatijer donosi još jedno glazbeno-čokoladno izdanje.

Novo izdanje druga je čokoladna ploča grupe Fon Biskich & Narodno blago, a na njemu se nalaze singlovi ”Fantom ljubavi” i ”Biondina”, koju, bez čokolade, možete poslušati ovdje.

Autor singla ”Biondina” je Rocco Granata, dok ”Fantom ljubavi” potpisuju Zdravko Bajan i Robert Ćaleta. Prateći vokali su Neno Belan i Nikola Vuljan.

’A, onaj kome se ne sviđa pjesma, može je - pojesti i zasladiti se!’ - poručuje frontman benda, Marinko Biškić, te nam otkriva kako je započela ova simpatična priča: ’Najprije sam prije koju godinu od čokolade napravio imitaciju ploče. Dakako, ona se nije mogla slušati, već samo pojesti. To je vidio moj prijatelj Igor Mihovilović, veliki zaljubljenik u vinil, te me potaknuo da pokušam napraviti čokoladni singl koji će zapravo svirati na gramofonu. Nakon par mjeseci eksperimentiranja, uspio sam u tome, tako da sada uz vinilni singl možete poslušati kako te nostalgične pjesme zvuče na pravoj čokoladi!’

Novi vinil singl s pjesmama ”Biondina” i ”Fantom ljubavi” može se kupiti u
Nadalina shopu u Splitu, Dioklecijanova 6, a uskoro i u zagrebačkom CD shopu
Cedeterija u Varšavskoj ulici.

Prvih 100 kupaca vinil singla dobivaju na poklon i ovaj originalni čokoladni singl koji može svirati na gramofonu, po maloprodajnoj cijeni od 99,99 kn.

Objavljeno 24.12.2014.

Vremeplov

Nevjerojatno je koliko mnogo možeš naučiti ako su tvoje namjere stvarno iskrene.
Chuck Berry