Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Nostalgija urezana u novi čokoladni vinil singl

Video: Nostalgija urezana u novi čokoladni vinil singlPoznati splitski glazbenik Marinko Biškić, poznatiji kao Fon Biskich, još prije dvije godine odlučio je spojiti svoje dvije najveće strasti - glazbu i čokoladu - i uspio u tome!

’Najslađa gramofonska ploča’ bio bi najprikladniji naziv za zanimljiv i krajnje neobičan izum ovog poznatog splitskog sladokusca. Naime, radi se o pravoj audio ploči i singlici koja
svira na gramofonu, ali od svih se ostalih nosača zvuka razlikuje po tome što je ova - potpuno jestiva.

Umjesto vinil smjese, za njezinu je izradu upotrijebljena čokoladna smjesa sa 70 posto kakaa, a prvi takav proizvod izdao je 2012. godine kao LP.”O, kakva Luna/(Guarda che luna)”. Ovaj neobičan i bez sumnje originalan izum doživio je veliki uspjeh ne samo u Hrvatskoj, već i van njenih granica, a sada nam ovaj simpatični glazbenik i čokolatijer donosi još jedno glazbeno-čokoladno izdanje.

Novo izdanje druga je čokoladna ploča grupe Fon Biskich & Narodno blago, a na njemu se nalaze singlovi ”Fantom ljubavi” i ”Biondina”, koju, bez čokolade, možete poslušati ovdje.

Autor singla ”Biondina” je Rocco Granata, dok ”Fantom ljubavi” potpisuju Zdravko Bajan i Robert Ćaleta. Prateći vokali su Neno Belan i Nikola Vuljan.

’A, onaj kome se ne sviđa pjesma, može je - pojesti i zasladiti se!’ - poručuje frontman benda, Marinko Biškić, te nam otkriva kako je započela ova simpatična priča: ’Najprije sam prije koju godinu od čokolade napravio imitaciju ploče. Dakako, ona se nije mogla slušati, već samo pojesti. To je vidio moj prijatelj Igor Mihovilović, veliki zaljubljenik u vinil, te me potaknuo da pokušam napraviti čokoladni singl koji će zapravo svirati na gramofonu. Nakon par mjeseci eksperimentiranja, uspio sam u tome, tako da sada uz vinilni singl možete poslušati kako te nostalgične pjesme zvuče na pravoj čokoladi!’

Novi vinil singl s pjesmama ”Biondina” i ”Fantom ljubavi” može se kupiti u
Nadalina shopu u Splitu, Dioklecijanova 6, a uskoro i u zagrebačkom CD shopu
Cedeterija u Varšavskoj ulici.

Prvih 100 kupaca vinil singla dobivaju na poklon i ovaj originalni čokoladni singl koji može svirati na gramofonu, po maloprodajnoj cijeni od 99,99 kn.

Objavljeno 24.12.2014.

Vremeplov

Nemam nikakvih idola i uzora... samo sebe.
GG Allin