Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Novi Kasabian

Video: Novi KasabianU prodaji je novi album engleskog indie rock banda Kasabian: ”48:13” . Zanimljiv i pomalo neobičan naziv albuma je zapravo ukupno trajanje pjesama na albumu, u minutama i sekundama. Naziv je nastao potpuno spontano tijekom razgovora o vizualnom identitetu kad je Sergio rekao dizajneru:

”Fuck It. nazovi ga tipa 48:13, samo po dužini trajanja albuma. U trenutku kada sam to rekao nisam imao pojma koliko je trajanje albuma. Kada sam zbrojio pjesme - pogodak, stvarno je bilo trajanje 48:13” .

Album uključuje 13 pjesama, a najavljen je singlom ”eez-eh”.Pjesme je napisao i producirao gitarist Sergio Pizzorno, a spot za ”eez-eh” režirao je Aitor Throup koji je ujedno zadužen i za kreativnog direktora na
albumu, odnosno cijelu vizualnu pink kampanju.

Sergio je izjavio kako nije želio napraviti samo još jedan album Kasabiana. Odlučio je na jednom albumu obuhvatiti svoje tri glazbene strasti: rock šezdesetih, hip hop i elektroniku. Znao je što to znači, koliko vremena i odricanja, ali isplatilo se, rezultatom su zadovoljni.

Ovo je njihov peti studijski album, a slijede i koncerti. Među ostalim nastupaju i na legendarnom Glastonburry Festivalu.

Popis pjesama:
1. (shiva)
2. bumblebeee
3. stevie
4. (mortis)
5. doomsday
6. treat
7. glass
8. explodes
9. (levitation)
10. clouds
11. eez-eh
12. bow
13. s.p.s.

Objavljeno 17.06.2014.

Vremeplov

Skoro svi naši fanovi koje smo sreli su stvarno cool ljudi. Inteligentni su i imaju vrlo zanimljiva mišljenja, daleko više od ustaljene predodžbe o prosječnom ”rock’nroll fanu”. Senzibilni su to ljudi s kojima rado popijem piće.
Peter Buck (REM)