Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Novi singl s Plavog aviona

Video: Novi singl s Plavog avionaPosljednji singl s još uvijek aktualnog albuma ”Plavi avion” Darka Rundeka , dolazi kao naručen u ova hladna vremena kad se proljeće, još uvijek, čini daleko. Gotovo da prstima možete opipati nostalgiju koja izvire iz svake note ”Plavog aviona”.

Ova izrazito slikovita pjesma idealna je za sve one koji su daleko od doma, razdvojeni od dragih, protjerani nuždom preživljavanja, ambicijom ili pak privučeni neizvjesnošću - u potrazi za novim i nepoznatim.

Rundekov šapat unosi smiraj u samu pjesmu, a izvrsno muziciranje Trija podiže pjesmu na jednu novu razinu.Ovaj karizmatični glazbenik nevjerojatne energije, uvijek iznova publiku oduševljava svojim izvedbama i osobnošću, a njegovu priču zaokružuju violinistica Isabel i klavijaturist Dušan Vranić koji zajedno s njim tvore Rundek Cargo Trio.

Album Plavi avion broji 74 minute lutanja po skrivenim, pomalo mračnim, mjestima. Prožet je ljubavlju, sjetom, boli i spokojem.

Pjesme s albuma, poput ”Sanjala si da si sretna”, ”Plavi avion”, ”Kurdistan” zaista su kao stvorene za intimna previranja i izvrsno pristaju zimskim te maglovitim danima kad je idealno vrijeme za osluškivanje samog sebe.

U njihovu ljepotu uživo mogla se uvjeriti i europska publika na koncertima u Austriji, Francuskoj, Poljskoj, Švedskoj, Norveškoj te u cijeloj domaćoj regiji, a u proljeće Plavi avion opet leti put nordijskih zemalja i Austrije. Imat ćemo priliku nakratko ih zaustaviti u Hrvatskoj ( Zagreb, Šibenik, Osijek, Zadar ), ali Rundek Cargo Trio te datume još uvijek drži u tajnosti...Ovdje možete poslušati kako gleda na činjenicu da grupa Haustor ne postoji i ne snima već 23 godine, a pjesme grupe se često mogu čuti na Hrvatskom radiju, te koji su mu planovi u 2013. godini i još mnogo toga.

Objavljeno 25.02.2013.

Vremeplov

Sami oblikujete svoju sudbinu.
Chet Atkins