Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Novi Weezer

Video: Novi WeezerNova zvučna slika benda Weezer predstavljena je singlom “The End of the Game”... (Foto: S. Murphy)

Četrnaesti album losanđeleskih rockera očekujemo u objavi 15. svibnja sljedeće godine. Dva mjeseca nakon objave novog albuma Weezer će se uputiti na veliku turneju The Hella Mega Tour u društvu sastava Green Day i Fall Out Boy.

Nakon što su krajem siječnja objavili svoj prvi album obrada Weezer (The Teal Album) te mjesec dana kasnije i šesti po redu eponimni album Weezer (The Black Album), koji zajedno broje preko 100 milijuna streamova, losanđeleski rockeri nastavljaju neumorni tempo najava novih albuma. Četrnaesto studijsko izdanje znakovitog naslova Van Weezer najavljeno je novim singlom “The End of the Game” kojeg prati i zanimljiv videospot u režiji Danila Parra.

Inspiraciju za novi album Weezer su pronašli u najstarijim korijenima svoje glazbe – u metalu. Kakve veze ima metal s Weezerom, pitate se? U svojim ranim danima članovi sastava bili su veliki obožavatelji žanra - Rivers je bio obožavatelj sastava KISS, Brian Black Sabbatha, Pat je obožavao Van Halen i Rush, a Scott je volio sastave Slayer i Metallica.

Metal glazbe Weezer su se dotakli na hvaljenom albumu Maladroit iz 2002., a s albumom Van Weezer sastav je spreman zvučnu sliku tog izdanja odvesti nekoliko koraka dalje. Kako otkrivaju, na ideju su došli nakon brojnih koncerata tijekom kojih se ljubav prema žestokim rifovima znala pokazati u žaru svirke, a publika je i najmanje naznake ovih glazbenih eskapada nagrađivala burnim odobravanjem.

Novi singl ”The End of the Game” je producirala Suzy Shinn.Album Van Weezer je najavljen za 15. svibnja 2020., objavit će ga Atlantic Records, a već dva mjeseca kasnije bend će se uputiti na veliku stadionsku turneju “Hella Mega Tour” u društvu američkih rockera Green Day i Fall Out Boy.

Turneja organizirana pod pokroviteljstvom Harley-Davidsona započet će 13. lipnja 2020. u Parizu, a našoj publici najbliži nastup planiran je u Beču 21. lipnja. Nekoliko dana prije starta ove turneje Weezer će nastupiti u Milanu i Firenci.

U 25 godina karijere Weezer su prodali preko 35 milijuna nosača zvuka, a njihovim opusom posebno su zablistali hitovi poput “Buddy Holly”, “Undone (The Sweater Song)”, “Say It Ain’t So”, “El Scorcho,” “Hash Pipe”, “Island In The Sun”, “Beverly Hills”, “Pork and Beans“, da spomenemo tek neke.

Objavljeno 26.09.2019.

Vremeplov

Meni je publika svetinja. Kao obitelj koju sam sam birao...
Zlatan Stipišić Gibonni