Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Ogenj - ”Zanavek buš moja”

Video: Ogenj - ”Zanavek buš moja”Za drugi singl s novog albuma ”Si kak jen” Ogenj su upravo odabrali pjesmu ”Zanavek buš moja” koja je dobila i prigodni lyric video. (Foto: A. Radiković)

Riječ je o brzopoteznoj ljubavnoj himni koja drži punkersku stranu aktualnog izdanja ”Si kak jen” koje ne prestaje oduševljavati kritiku i fanove.

”Zanavek buš moja” ili u prijevodu ”Zauvijek ćeš biti moja” neizostavni je dio repertoara svih koncerata grupe Ogenj te je itekako poznata vjernim pratiocima benda, ali i onima koji Ogenj prate i slušaju u novije doba.

Poslušajte kako sada zvuči dotjerana, studijska verzija iskrene ljubavne pjesme ”Zanavek buš moja” koja je sve samo ne balada te s kojom su Ogenj odlučili podići atmosferu i samopouzdanje s obzirom na ”koronašku situaciju koja je odnijela danak” kako ističe frontman Tomislav Mihac Kovačic.

Pjesma ”Zanavek buš moja” koja se isprva smjestila na prvom EP-u iz 2016. naslovljenom ”Još je rano”, sada je dobila novo ruho. Naime, Tomo je doradio vokale, Denis i Borna su ulovili sav folk celtic punk groove, Filip je ’narezao’ i nabrusio električne gitare, a Luka je sve začinio harmonikom, uz tamburicu kao dodatak koji obogaćuje cijelu priču uz vjernost kajkavskom izričaju.Za aranžman pjesme zaduženi su Ogenj, produkciju i mix potpisuje Ante Prgin-Surka, dok iza lyric videa rađenog uz minimalističke intervencije i izbjegavanje tehnološki naprednih, ponekad komplicirajućih, softverskih rješenja, stoje Tomislav i Ana Mihac Kovačic.

”Nauči tekst, složi slagalicu i uživaj dalje! Ljubi!” poručuje Tomislav Mihac Kovačic, koji kao autor teksta i glazbe s vama dijeli i tekst zaraznog, najnovijeg singla ”Zanavek buš moja”.

Objavljeno 04.06.2020.

Vremeplov

Mnogo toga je već napisano za sve ove godine i vrlo je teško biti originalan. Današnje uši slušaju drugačije od ušiju 70-ih i 80-ih godina upravo zbog te količine muzike koja je napravljena.
Petar Janjatović, intervju za RiRock.com