Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Olafur Arnalds live s najvećom produkcijom do sada !

Video: Olafur Arnalds live s najvećom produkcijom do sada !Cijenjeni islandski producent i multi-instrumentalist Ólafur Arnalds premijerno s bendom i velikom produkcijom dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u četvrtak, 21. studenog.

Jedan od najpoznatijih svjetskih skladatelja ugled je stekao spajanjem neo klasične glazbe s elementima post rock, pop i elektronike. Olafur Arnalds dolazi u pratnji punog benda predstavljajući izuzetan aktualni album ”re:member”. Donoseći najveću produkciju, Zagreb će moći vidjeti jedinstveni nastup s punim bendom kojeg uz Arnaldsa čini gudački kvartet i perkusionist, dok je on na pianu i sintisajzerima.

“Donosimo najveću produkciju koju sam ikada imao na turneji do sada, ali cijeli koncert ipak ostavlja dojam intimnosti. Na pozornici je šest osoba, a svirat ćemo većinom materijale s mog novog albuma “re:member” uz selekciju pjesama s gotovo svih mojih albuma.“Središnji dio live nastupa su i dva samostalna generativna piana koja su pokretana posebno razvijenim programom STRATUS i svaki put sviraju pomalo drugačije. Show je upotpunjen posebnim osvjetljenjem, a dio njega je povezan s programom koji kontrolira Ólafurova dva piana čime je svaki nastup jedinstveno iskustvo.

Umjetnik, skladatelj i producent koji spaja emocije i tehnologiju, vlasnik nekih od najboljih glazbenih djela atmosferičnog popa i amijentalne elektronike, nakon gotovo dvogodišnjih solo turneja po Europi, SAD-u i Australiji sada s bendom donosi novi show kojeg hvali publika i kritika. Zagrebački koncert bit će jedna od posljednjih prilika da ga se vidi na europskoj turneji koja ga u posljednjem dijelu vodi u Englesku, Švicarsku, Njemačku, Poljsku, Češku, Srbiju, s rasprodanim nastupima u koncertnim dvoranama Pariza i Berlina. Nastup u Tvornici kulture bit će jedinstvena prilika čuti ovog genijalca s bendom na intimnijem nastupu.

Olafur Arnalds ima široki katalog, od skladanja soundtracka za BBC seriju “Broadchurch” za koju je dobio nagradu BAFTA, The Chopin Project s kojim istražuje klasičnu glazbu ili Island Songs zbog kojeg je putovao po Islandu i surađivao s glazbenicima. Glazbeni put je počeo kao bubnjar za islandske metal bendove, a otpočeo je karijeru u potpuno novom žanru 2007. uz genijalne albume poput “Eulogy For Revolution” i “For Now I Am Winter”. Osnovao je eksperimentalni techno duo Kiasmos, surađivao s Nilsom Frahmom, objavio niz solo EP-jeva, a suradnje na filmovima i serijama značajno su lansirale njegovu karijeru.

Službeni četvrti solo album “re:member” predstavlja najznačajniju manifestaciju Arnaldsove glazbene vizije, a slušatelje vodi kroz razne osjećaje. Može se zamjetiti svaki djelić njegovog rada i utjecaji glazbenih žanrova, kompozicije, soundtrackovi, zvukovi iz prirode, a album je živ i stalno se kreće, jer svaki put čujete nešto novo.


Objavljeno 19.11.2019.

Vremeplov

Sve se počelo linkati u jedan junk space. Tako danas funkcioniraju i mediji. To je čisti impresionizam. Toliko te informacija buba, a ni u šta nemaš vremena ući dublje. I onda ti se sve u istom sloju linka – rat u Iraku, Britney Spears, eto ti Ive Sanadera, Justina Timberlakea, Miše Kovača, sve je to jedan kupus koji se hiperlinka.
Vlado Bulić, književnik i kolumnist