Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Preminuo Joe Cocker!

Video: Preminuo Joe Cocker!Pjevač Joe Cocker preminuo je u 70. godini od posljedica raka pluća 22.12. 2014. u svom domu u Coloradu, potvrdili su u ponedjeljak u izdavačkoj kući Sony.

Glazbenu karijeru Cocker je započeo u svom rodnom gradiću Sheffieldu, Engleska, kad je imao tek 15 godina. Njegov prvi sastav bili su The Avengers, potom je surađivao sa sastavom Big Blues, kao i s The Grease Bandom. 1969 pojavljuje se na američkom TV showu Show Eda Sullivana.

Prvi veliki hit Cocker je imao s pjesmom ’With a Little Help from My Friends’, obradom The Beatlesa na kojoj je gitaru svirao Jimmy Page. Iste godine održao je nastup na legendernom festivalu u Woodstocku.

’With a Little Help from My Friends’


Daljnji je uspjeh postigao obradom pjesme ’She Came In Through the Bathroom Window’ The Beatlesa, te vlastitim pjesmama, iznimno uspješnim ’Cry Me a River’ i ’Feelin’ Alright’. 1970. postiže najveći hit tog dijela svoje karijere s pjesmom ’The Letter’ s albuma ’Mad Dogs and Englishmen’.

Nakon početničkih posklizavanja u svijet poroka početkom 1970-ih, u 80-ima i 90-ima se uspijeva vratiti zahvaljujući nekolicini iznimno uspješnih hitova, kao što su ’Up where We Belong’, pjesma nagrađena Oscarom, otpjevana s Jennifer Warnes za film ’Oficir i džentlmen’, ’You are So Beautiful’, ’When The Night Comes’, ’N’oubliez Jamais’, ’Unchain my heart’...

’You are So Beautiful’


’Up where We Belong’

Objavljeno 23.12.2014.

Vremeplov

Djelo treba nadživjeti autora, dati mu neku drugu sliku, drugu dimenziju. To je mitologija rocka.
Zoran Kostić Cane (Partibrejkers)