Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Preminuo Joe Cocker!

Video: Preminuo Joe Cocker!Pjevač Joe Cocker preminuo je u 70. godini od posljedica raka pluća 22.12. 2014. u svom domu u Coloradu, potvrdili su u ponedjeljak u izdavačkoj kući Sony.

Glazbenu karijeru Cocker je započeo u svom rodnom gradiću Sheffieldu, Engleska, kad je imao tek 15 godina. Njegov prvi sastav bili su The Avengers, potom je surađivao sa sastavom Big Blues, kao i s The Grease Bandom. 1969 pojavljuje se na američkom TV showu Show Eda Sullivana.

Prvi veliki hit Cocker je imao s pjesmom ’With a Little Help from My Friends’, obradom The Beatlesa na kojoj je gitaru svirao Jimmy Page. Iste godine održao je nastup na legendernom festivalu u Woodstocku.

’With a Little Help from My Friends’


Daljnji je uspjeh postigao obradom pjesme ’She Came In Through the Bathroom Window’ The Beatlesa, te vlastitim pjesmama, iznimno uspješnim ’Cry Me a River’ i ’Feelin’ Alright’. 1970. postiže najveći hit tog dijela svoje karijere s pjesmom ’The Letter’ s albuma ’Mad Dogs and Englishmen’.

Nakon početničkih posklizavanja u svijet poroka početkom 1970-ih, u 80-ima i 90-ima se uspijeva vratiti zahvaljujući nekolicini iznimno uspješnih hitova, kao što su ’Up where We Belong’, pjesma nagrađena Oscarom, otpjevana s Jennifer Warnes za film ’Oficir i džentlmen’, ’You are So Beautiful’, ’When The Night Comes’, ’N’oubliez Jamais’, ’Unchain my heart’...

’You are So Beautiful’


’Up where We Belong’

Objavljeno 23.12.2014.

Vremeplov

Vjernik sam. Ne idem u crkvu. Ne pripadam niti jednoj određenoj religiji, ali vjerujem u Boga. Ne bih mogao pisati ono o čemu pišem i biti kreativan bez određenog oblika vjerovanja.
Nick Cave